Öldürülen Ayşegül Aydın'ın ağabeyi duruşmada sanığın tercümanına jiletle saldırdı

Ayşegül Aydın'ın öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşmasında ağabey Esat Aydın, sanığın ifadelerini çeviren tercümana jiletle saldırdı. Kulağı ve boğazından yaralanan tercüman hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 16 yaşındaki Ayşegül Aydın'a cinsel saldırı girişiminde bulunup başına taşla vurarak öldüren Afganistan vatandaşı Muhammed Atikullah, hakkında açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Ayşegül Aydın'ın ağabeyi Esat Aydın, SEGBİS üzerinden duruşmaya katılan sanığın sözlerini çeviren tercümana jiletle saldırdı. Kulağından ve boğazından yaralanan tercüman hastaneye götürülürken, duruşma ertelendi.

DHA'nın haberine göre, Muhammed Atikullah hakkında "nitelikli kasten öldürme", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "nitelikli cinsel istismar" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşması bugün Gebze 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşma salonunda Aydın ailesi ve avukatları hazır bulunurken, tutuklu sanık Atikullah, Kandıra Cezaevi'nden SEGBİS sistemiyle davaya katıldı. Duruşmada ifade veren Muhammed Atikullah, savcılıktaki ifadesinin aksine "Ayşegül beni görünce korktu ve yere düştü, ben yapmadım" diye konuştu.

Tercümanın bu sözleri çevirmesi üzerine, Ayşegül Aydın'ın ailesi "Yalancısınız" diyerek, tepki gösterdi. Bu sırada Aydın'ın ağabeyi Esat Aydın, tercümana jiletle saldırdı. Polisin müdahale ettiği Aydın, mahkeme salonundan çıkarılarak ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Kulağından ve boğazından yaralanan tercüman hastaneye götürülürken, duruşmaya ara verildi. Yeniden başlayan duruşma, tercüman olmaması nedeniyle 9 Aralık'a ertelendi.

Olay sırasında duruşma salonunda bulunan ve davayı takip eden avukatlardan, Pınar Berfin Çoban, "Sanığın beyanına girildiği anda olayı anlatması istendiğinde 'Ben öldürmedim, düştü' gibi bir beyanı oldu. Tercüman bunu tercüme ettiği anda ağabeyi dayanamayarak tercümana saldırdı. Erkek kardeşinin elinde jilet olduğu söyleniyordu, saldırı esnasında hemen mağdurun avukatları müdahale etti. Polisler ağabeyi dışarıya aldı ancak tercüman yaralandığı için duruşmaya devam edilemedi" dedi.

Duruşma salonundan çıkan baba Metin Aydın, adliye bahçesinde gözyaşları içerisinde sitem etti. Sanığın en ağır şekilde ceza alması isteyen Aydın, "Ben zaten yaşasam ne yaşamasam ne? Benim zaten dünyam gitmiş, Ayşegül ile beraber benim yaşama hayallerim bitmiş zaten. Şimdi robot gibi dolaşan bir insan haline geldim" diye konuştu.



Ne olmuştu?

Muhammed Atikullah, Gebze'nin Pelitli Mahallesi'nde, 12 Temmuz 2021 günü, dershaneden eve dönerken takip ettiği Ayşegül Aydın'a cinsel saldırı girişiminde bulundu. Atikullah, kendisine direnen Aydın'ın boğazını sıkıp, başına taşla vurarak yaraladı. Atikullah, daha sonra Aydın'ın yaralı gördüğünü belirterek, çevredekilerden yardım istedi.

Ayşegül Aydın hastaneye kaldırılırken, olay yerinden kaçan Muhammed Atikullah, jandarma tarafından yakalandı ve tutuklandı. Atikullah, savcılıktaki ifadesinde Aydın'a cinsel saldırı girişiminde bulunduğu söyledi ve boğazını sıktığı Aydın'ın yere düşüp başını çarptığı iddia etti.

Yoğun bakımda tedavi gören Aydın ise 132 gün sonra vefat etti. (HABER MERKEZİ)