Öldüğü iddia edilmişti: Rusya, Sokolov'un olduğu görüntüleri paylaştı

Rusya Savunma Bakanlığı, Bakan Şoygu'nun da katıldığı bir toplantının görüntülerini yayınladı. Videoda Ukrayna'nın öldürdüğünü iddia ettiği Rus Karadeniz Filo Komutanı Sokolov da yer aldı.

Şoygu'nun fotoğrafının sol altında bulunan kişinin Sokolov olduğu ifade edildi. (Fotoğraf: Rusya Savunma Bakanlığı)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Özel Kuvvetleri'nin Kırım'ın Svastopol kentine düzenlediği saldırıda öldürdüğünü iddia ettiği Rusya Karadeniz Filosu Komutanı Viktor Sokolov, Rusya Savunma Bakanlığı'nın bugün yazılı bir açıklamayla birlikte paylaştığı görüntülerde görüldü.

Reuters'ın aktardığına göre, Sokolov, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun da katıldığı bir video konferansa diğer üst düzey askeri yetkililerle birlikte uzaktan katıldı. Toplantıyla ilgili hazırlanan video, ayrıca Rusya devlet televizyonunda da yayınlandı. 

'EYLÜL AYINDA 17 BİNDEN FAZLA ASKER ÖLDÜRÜLDÜ'

Yayınlanan videoda açıklamalarına yer verilen Bakan Şoygu, 17 binden fazla Ukrayna askerinin eylül ayında öldürüldüğünü ve aralarında ABD yapımı Bradly muharebe araçlarının da olduğu 2 bin 700'den fazla silahın imha edildiğini ileri sürdü. Şoygu, "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, tüm cephe hattı boyunca ciddi kayıplar veriyor" dedi. Ukrayna'nın bu yıl ilkbahar aylarında başlaması beklenen karşı saldırısı hakkında da konuşan Şoygu, söz konusu karşı saldırının şu ana kadar hiçbir sonuç getirmediğini de iddia etti.

Öte yandan, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada Ukrayna'nın Sokolov'un öldürüldüğü yönündeki iddiaları hakkında yorum yapmayı reddetmiş ve gazetecileri Rusya Savunma Bakanlığı'na yönlendirmişti. 

Ne olmuştu?

Ukrayna Özel Kuvvetleri, 25 Eylül Pazartesi günü bir açıklama yaparak, Rusya'nın Karadeniz Filosu Komutanı Amiral Viktor Sokolov'un Kırım'ın Sivastopol Limanı'na yönelik saldırıda öldürüldüğünü iddia etmişti. Rusya'nın 2014 yılında uluslararası hukuka aykırı bir şekilde ilhak ettiği Kırım'da 22 Eylül Cuma günü düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yapan Ukrayna Özel Kuvvetleri, söz konusu saldırının Rusya Donanması'nın lider kademesinin karargahtaki toplantısını hedef aldığını ifade etmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan Karadeniz Filosu karargahına yönelik saldırıya ilişkin yapılan açıklamada ise "Bugün öğleden sonra Kiev rejimi Sivastopol şehrine füze saldırısı yaptı. Saldırı püskürtülürken, 5 füze hava savunma sistemleri tarafından düşürüldü. Saldırı sonucunda Karadeniz Donanmasının tarihi karargah binası hasar gördü" ifadeleri kullanılmıştı. Açıklamada, saldırının ardından bir Rus askerinden haber alınamadığı bildirilmişti. (DIŞ HABERLER)