Okul arkadaşlarını döverek öldüren öğrencilere 'cinayet' suçlaması

ABD'de okul arkadaşlarını darp ederek öldürdükleri gerekçesiyle tutuklu yargılanan dört lise öğrencisi hakim karşısına çıktı. Öğrencilere 'ikinci derece cinayet' suçlaması yöneltildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Las Vegas kentinde yaşları 16 ile 17 arasında değişen dört çocuk, sınıf arkadaşları 17 yaşındaki Jonathan Lewis Jr'ı döverek öldürmekle suçlandıkları davada hakim karşısına çıktı. Dört sanık ikinci derece cinayetle suçlandı. Cinayet, önceden tasarlanmadığı için öğrencilere birinci derece cinayet suçlaması yöneltilmedi.

1 Kasım'da Rancho Lisesi yakınlarında yaşanan olaya ilişkin açıklama yapan polis, kavganın hayatını kaybeden çocuk veya arkadaşlarından çalınan kulaklık ve elektronik sigara yüzünden çıktığı bilgisini paylaştı. Polisten yapılan açıklamaya göre, soruşturma kapsamında şu ana kadar 13-18 yaşları arasında toplam dokuz öğrenci tutuklanırken, dört öğrenci 18 yaşın altında olsa da Nevada yasalarına göre yetişkin olarak yargılanacak. 

KEFALETSİZ TUTUKLU YARGILANMAYA DEVAM EDECEKLER

ABC News sitesinin haberine göre, 21 Kasım Salı günü görüşen duruşmada, hakim dört sanığın kefaletsiz tutuklu yargılanmaya devam etmesine karar verdi. Mahkeme, sanıkların güvenliğine atıfta bulunarak çocuk hapishanesine sevk edilmeleri talebini ise kabul etti. 

Las Vegas Metropolitan Polisi'nin cinayet masası şefi Jason Johansson, videonun 'çok açıklayıcı' ve 'insanlıktan yoksun' olduğunu söyleyerek videoyu basına göstermeyi reddetti. 

ABD basınına yansıyan haberlere göre, Jonathan Lewis Jr yaklaşık 10 kişi tarafından tekmelenip yumruklandıktan sonra baygın halde bırakılmış ve oradan geçen biri tarafından bulunmuştu. Çocuk, daha sonra okul personelinin kendisine kalp masajı yapmasının ardından hastaneye kaldırılmıştı. Polis, Lewis Jr'ın altı gün sonra geçirdiği 'kafa travması' nedeniyle öldüğünü açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler ABD cinayet öğrenci