Oktay'dan istismar açıklaması: 28 Şubat sürecine benzer bir oyunun başlatılmasına göz yummayacağız

Tarikat lideri Gümüşel'in 6 yaşındaki kızının istismarıyla ilgili konuşan Fuat Okay, “Bu insanlık suçudur. Bu insanlık suçunun belli inanç gruplarına genelleyerek yapılmaya çalışılanı görüyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşların 2023 yılı bütçesi görüşmelerinde, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in, kızını 6 yaşındayken “evlendirme” adı altında istismarına yol açması hakkında konuştu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, “Taciz, istismar gibi olayların tümü amasız, şartsız bir insanlık suçudur, faili kim olursa olsun lanetliyorum” diyen Oktay, “dünyadaki adaletsizliklere, eşitsizliklere, hak ihlallerine karşı duran, haklının hakkını aldığı bir dünya için mücadele ettiklerini” belirtti.

Oktay, “Siyasi geçmişimiz, bu duruşumuzun örnekleri ile doludur. Bir vatandaşımızın, hele ki bir çocuğumuzun temel hakları söz konusu olduğunda elbette tepkisiz kalacak değiliz, kalmadık da zaten” diye konuştu.

'MUHALEFETE BU MAĞDURİYETİN SİYASİ ŞOV MALZEMEZİ OLMADIĞINI HATIRLATIRIM'

İstismarla ilgili açıklamaları nedeniyle muhalefeti eleştiren Fuat Oktay, “Çocuğun yaşadığı travmanın atlatılabilmesi için öncelikli olarak muhalefete bu mağduriyetlerin bir siyasi şov malzemesi olmadığını hatırlatırım. Adil yargılamanın sonucunu beklemeden tarafları yaftalamak, toplumda ayrışma oluşturmak topluma da hiçbir siyasi partiye de çıkar sağlamaz. İddia edilen bu insanlık suçunun belli inanç gruplarına yönelik suçlayıcı ifadelerle genellenmek suretiyle yapılmaya çalışılanı görüyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Altılı Masa'ya, Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal'ın dün paylaştığı Twitter mesajlarını hatırlatan Oktay, “28 Şubat sürecine benzer bir oyunun başlatılması girişimlerine asla göz yummayacağız. Ülkemizin güven ve istikrar iklimine, kardeşliğine, huzuruna en sıkı şekilde sahip çıkmamız gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

'SİSTEMİN TÜM AVANTAJLARINI YAŞIYORUZ AMA SİZE NAFİLE'

Muhalefetin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin eleştirilerine değinen Oktay, “Sistemin tüm avantajlarını gündelik hayatınızda tüm vatandaşlarımızla birlikte her biriniz yaşıyorsunuz ama size nafile” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde yasama, yürütme ve yargı erkleri arasındaki kuvvetler ayrılığı ve denetim mekanizmalarının işlediğini savunan Oktay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Uygulamada yasama, yürütme ve yargının kendi alanına yoğunlaşması sağlanmıştır. Gücün erklerden birinde toplanması hem sistemin yapısı gereği hem de uygulamada mümkün değildir. Ne tek adamlık, ne yasama hegemonyası ne de yargı vesayeti söz konusu olamaz. Bu ancak CHP'nin yönetiminde ve CHP zihniyetinde mümkündür. Bu da geçmişte milletimize reva gördüğünüz uygulamalardır. Türkiye, güçlü demokrasi, katılımcı ve kapsayıcı karar alma süreçleri ve etkin işleyen yargı organlarına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kavuşmuştur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi uygulamada ülkemize kurumlar arası eşgüdüm, ortak akıl ve hızlı sonuç gibi avantajlar sağlamıştır.”

'REHBERİMİZ ECDADIMIZ, RİFKİN DEĞİL'

“Cumhur İttifakı kadrolarına devlet adamlığından ahkam kesenlerin önce dönüp birlikte yol yürüdüklerine bakması gerektiğini” söyleyen Oktay, “Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye nasihatini biz zaten şiar edinmişiz. Bizim rehberimiz şanlı ecdadımız; sizin gibi mister Rifkin değil. Onu siz Genel Başkanınıza tavsiye edeceksiniz” dedi.

“Cumhurbaşkanlığı bütçesi, her kalemiyle aziz milletimizindir ve toplumumuzun her kesiminin beklenti ve hassasiyetleri göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır” diyen Oktay, “Bugüne kadar Cumhurbaşkanlığı bütçesi için ayrılan her bir kuruş milletimizin menfaatleri yönünde kullanılmıştır. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

'CHP ANTİK ÇAĞDA YAŞIYOR'

Türkiye'nin ilk Siber Güvenlik Lisesini 2020'de açarak siber güvenlik meslek yüksekokullarının yaygınlaşmasına yönelik ilk adımı attıklarını kaydeden Oktay, “Dijital Dönüşüm Ofisi ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı iş birliğinde yürütülen bu projeyle siber güvenlik meslek yüksekokullarından ara eleman değil, aranan eleman yetiştireceğiz” diye konuştu.

Türkiye Yüzyılı'nda siber güvenlik alanında savunmacı bir bakışın ötesinde caydırıcı bir siber güç olacaklarını ifade eden Oktay, “Türkiye Kamu Bulut Bilişim Stratejisi” hazırlık çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

“Dijitalin Yüzyılı”nı hayata geçireceklerini dile getiren Oktay, "Sayın Kılıçdaroğlu diyor ya 'millet teknoloji görsün' diye. CHP'nin teknolojiden anladığı çevrimiçi görüntülü konuşma. O da hologramlı, üç boyutlu konuşma gibi bir şey de değil düz ekrana yansıtılmış bir konuşma. Gençler görün, bunların vizyonu bu. Bunu EBA ile e-okulda bizim çocuklarımız yıllardır kullanıyor. Zannediyorum CHP antik çağda yaşıyor" dedi.

'MUHALEFET KIŞ UYKUSUNA YATMIŞ, UYANAMAMIŞ'

Fuat Oktay, şunları söyledi:

“Vizyon diyorlar ya hani? Karşımızda öyle geri kalmış bir muhalefet var ki ilerleme mevsiminde kış uykusuna yatmış bir daha uyanmamış gibi. Artırılmış gerçeklikten, Deepfake'den, derin öğrenmeden, blokzincirden haberiniz yok. Bu ülkeye dair hayalleriniz çölleşmiş, eskiye takılı kalarak geleceğinizi karartmışsınız, bugünümüzü de karartmışsınız. Biz 'uzayda ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracağız' diyoruz, siz eski sistemi, tarih olmuş yılları geri getireceğinizi söylüyorsunuz ama biz Cumhur İttifakı olarak kararlıyız; bunca emeği, bunca altyapıyı geriye sarmanıza, bu ülkeyi çölleştirmenize müsaade etmeyeceğiz. TEKNOFEST kuşağı da bu gerçeği görüyor. Siz ne derseniz deyin. Biz gençlerimizle birlikte dijital dönüşümde daha da ileri giderek daima yeniliklere kanat açacağız.” 

'FETÖ İLE KOL KOLA OLAN SİZSİNİZ'

Muhalefeti “FETÖ'cü olmak”la suçlayan Oktay, “FETÖ’nün siyasi ayağından söz edenler oldu. FETÖ ile kol kola olan sizsiniz. FETÖ'cülere sahip çıkan sizsiniz. Biz o hainlere dünyanın her yerini dar ediyoruz. Bu hainlere af vaat edenlerin kim olduğunu milletimiz gayet iyi biliyor. FETÖ'nün siyasi ayağını görmek istiyorsanız kimin FETÖ ağzıyla konuştuğuna ve kimin FETÖ’cüleri korumaya çalıştığına bakacaksınız” şeklinde konuştu.

Fuat Oktay, HDP'li milletvekillerine ise “Yine kendilerince eleştiri diye aynı kaos cümlelerini; aynı kabus hayallerini, karanlık emellerini anlattılar. Bu kirli gidişata Kürt kardeşlerimizi alet ettiğiniz yetmedi mi? PKK'nın, YPG'nin istismar ettiği çocuklara sesinizi çıkarmadığınız sürece, hakkını savunduğunuzu iddia ettiğiniz Kürt kardeşlerimizin yıllarca geri kalmasına sebep olan teröre terör, teröriste terörist diyemediğiniz sürece hezeyanlarınız yok hükmündedir. Siz ancak terör örgütünün sözcülüğünü üstlenirsiniz” dedi.

'BU GERİCİ HALİNİZİN HİÇBİR KARŞILIĞI YOK'

Muhalefetin, sosyal medyada her ne popülerse hemen o role büründüğünü savunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Artık sizin boş tepkilerinizi bu millet ezberledi, gençlerimizde de bu gerici halinizin hiçbir karşılığı yok. Milletten göremediğiniz ilgiyi yabancı misyon şeflerinde, Berlin'de, Washington'da, Londra'da ararsınız… Bu da yetmez; kıbleyi şaşırıp kıta Avrupası'ndan danışman ithal edersiniz, etmeye devam edin siz. Biz ise bu ülkenin gençlerine güveniyoruz; Türkiye Yüzyılı'nı gençlerimizin omuzlarında yükseltiyoruz” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)