Oktay: Kur korumalı mevduat 209 milyar liraya ulaştı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, döviz kuru korumalı sisteme yılbaşından bu yana günlük ortalama 7 milyar lira giriş olduğunu, toplam mevduat büyüklüğünün 209 milyar liraya ulaştığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Ticaret Odası Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kar yağışı sonrası İstanbul'da ulaşımda yaşanan sıkıntı nedeniyle büyükşehir belediyesini eleştirerek, "Helalleşme kılıfında hesaplaşma turlarına çıkanlardan, karın örttüğü yollarda milleti kaderine terk eden zihniyetten iş insanımızın derdiyle dertlenmesini bekleyecek değiliz" dedi.

 

Türkiye ekonomisinin pandemi etkisine rağmen büyümeyi sürdürdüğünü söyleyen Oktay, kur korumalı mevduata katılıma ilişkin olarak da, "Yılbaşından bu yana günlük ortalama yaklaşık 7 milyar lira giriş olmuş, toplam mevduat büyüklüğü 209 milyar lirayı bulmuştur" dedi.

Kayıt dışı ekonominin azaltılması, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve ihracatın özendirilmesi için Katma Değer Vergisi’ni (KDV) sadeleştireceklerini belirten Oktay, "Bütünleşmiş yatırımlar için oluşturulan endüstri bölgelerinin daha işlevsel hale getirilmesi için de bir mevzuat taslağı üzerinde çalışmalarımız devam ediyor" dedi. 

Oktay, fahiş fiyatlar ve enflasyona karşı da iş dünyasından destek istedi. (EKONOMİ SERVİSİ)