Oksijen'in 'deprem dosyası' tepki çekti: Gazeteden özür geldi

Haftalık gazete Oksijen, “deprem fotoğraflarına edebi yazı” serisinin sosyal medyada tepki toplamasının ardından özür diledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Haftalık gazete Oksijen, Maraş merkezli depremlerde çekilen fotoğraflara ilişkin yaptığı haberle tepki çekti. Twitter hesaplarından özür yayınlayan Oksijen, "Kullandığımız anonslarda bazı sorunlu ifadeler kullanıldığını kabul ediyor ve özür diliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Özür mesajında yer alan ifadeler şöyle:

"Üzerimize kabus gibi çöken deprem felaketi başta 10 ilimizde yaşayanlar ve onların yakınları olmak üzere hepimizi derinden etkiledi. Hepimiz çok gerginiz, çok öfkeliyiz, sinirliyiz, üzgünüz, karamsarız.

Bu sabah piyasaya çıkan Oksijen'in birinci sayfasındaki editoryal değerlendirme ve sunuşa yönelik eleştirileri de saygıyla karşılıyoruz. Yapmaya çalıştığımız bu büyük deprem felaketini, değerli kalemlerin katkısıyla kamuoyuna daha etkili bir şekilde aktarma çabasıdır. Gazetemizde bu büyük felakette yaşanan ihmal ve eksiklikleri aktaran, bilimi yok sayan kamu idarecilerini eleştiren çok sayıda haber ve yorum yer almaktadır. 

Kullandığımız anonslarda bazı sorunlu ifadeler bulunduğunu kabul ediyor ve bunun için özür diliyoruz. Ancak buradan hareketle 'Oksijen'in acıdan nemalanmaya çalıştığına' yönelik eleştirileri hak etmediğimizi düşünüyoruz. Piyasaya henüz saatler önce çıkan gazetenin iç sayfaları da incelendiğinde bizi eleştiren okurlarımızın görüşlerinin değişeceğini umuyoruz. Bu nedenle internet sitemizde gazetenin tüm içeriğini tüm okurlara açık hale getirdik. Tüm eleştiri ve görüşlere açık olmaya ve ciddiyetle dikkate almaya devam edeceğiz."

Oksijen, Maraş merkezli depremlerde çekilen fotoğrafları söze dökmeleri için yazarlarından yazı istemişti. Gazetenin Twitter’dan yaptığı tanıtımda, “Fotoğrafların dili yoktur, konuşmazlar. Ama istedik ki bu kez sesleri duyulsun. Sözü işin üstatlarına bıraktık. Depreme dair en çarpıcı kareleri Ayfer Tunç, Buket Uzuner, Tuna Kiremitçi, Aslı Perker, Nedim Gürsel, İsmail Güzelsoy, ve Seray Şahiner kaleme aldı" ifadeleri kullanıldı.

Dosya ve tanıtım sosyal medyada tepki topladı.

Etiketler oksijen tepki deprem