Oğuz Kaan Salıcı: 'Hükümet seçim hesaplarıyla emekliye eziyet ediyor'

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, "Hükümet, emekli aylıklarını iyileştirmek için seçimin yaklaşmasını bekliyor. Seçim hesaplarıyla emekliye eziyet ediyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, emekli aylıklarına yapılacak ek zammın görüşülmesinin beklendiği kabine toplantısı öncesi açıklama yaptı.

Salıcı, “Oy avcılığı hesaplarıyla emekliye eziyet etmek, muhafazakar olduğunu söyleyen bir iktidarın ikiyüzlülüğüdür. Emekli aylıklarının iyileştirilmesi bir adalet meselesidir. Bir sosyal adalet meselesidir” diye konuştu.

Salıcı’nın açıklaması şöyle:

“Hükümet, emekli aylıklarını iyileştirmek için seçimin yaklaşmasını bekliyor. Seçim hesaplarıyla emekliye eziyet ediyor. Lafa gelince ‘büyüklere hürmetten’, ‘maneviyattan’ bahsederler. İcraata gelince ‘Seçim yoksa zam da yok’ derler. Bu mu büyüklerimize hürmet? Bu mu yaşlılarımıza vefa?

Emekliler lütuf beklemiyor.  Çalışırken yapılan kesintilerin karşılığını istiyorlar. Oy avcılığı hesaplarıyla emekliye eziyet etmek, muhafazakar olduğunu söyleyen bir iktidarın ikiyüzlülüğüdür. Emekli aylıklarının iyileştirilmesi bir adalet meselesidir. Bir sosyal adalet meselesidir.”