Oğuz Kaan Salıcı: CHP ‘el vererek’ lider belirleyen bir siyasi parti değil

CHP'deki kurultay sürecini değerlendiren Oğuz Kaan Salıcı, Kılıçdaroğlu'nun 'Partiyi bir sosyal demokrata devredeceğim' sözleriyle ilgili, "CHP ‘el vererek’ lider belirleyen bir parti değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Seçim döneminde CHP’nin örgütlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini üstelenen CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, partisinin kurultay sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal'a konuşan Salıcı, parti içindeki değişim çıkışının fikirsel değil güncel popülist eleştirilerden çıktığını ve sadece genel başkanlık üzerinden ilerletildiğini söyledi. Salıcı şöyle konuştu:

"Güncel meselelerden getirilen eleştiri CHP’nin uzun dönemli yapısal meseleleri çözdüğü bir sürecin önünü açmaz. Genel başkan partiyi yerel seçim sonrası partiyi güvenli bir limana ulaştıracağını söylüyor. Bizim yerel seçimleri birlik-bütünlük içinde aşmamız lazım. Kısa bir süre içinde hemen arkasından seçim olan bir dönemde değişim çabası parti içinde istenen yenilenmeyi sağlamayabilir. Bizim derdimiz sadece bazı danışmanların gitmesi değil. Daha köklü sorunlarımız var. Seçimsiz bir ortamda daha detaylı konuşmalıyız. Sorunu tek başına liderlik görürseniz o zaman bu acele olur. Sadece lider değiştiğinde CHP’nin çok iyi olacağını bilsem genel başkana giderim, ‘Bir an önce bırakın, parti kurtulacak’ derim."

'CHP'NİN GELECEĞİNİ PARTİ ÖRGÜTÜ BELİRLER'

Salıcı, Kılıçdaroğlu’nun “Partiyi bir sosyal demokrata devredeceğim” çıkışını ve Özgür Özel’in de “Şehzademiz nerede, hangi kafeste?” yanıtını değerlendirdi. Salıcı, “CHP ‘el vererek’ ya da ‘devir’ yoluyla lider belirleyen bir siyasi parti değil. CHP’de partinin geleceğini örgüt belirler. Bütün bu süreci okurken bizim siyasi bir perspektifle bakmamız lazım. ‘Şehzade nerede’ gibi fantastik benzetmeler meseleyi daraltır. Önümüzde bir kurultay var. Genel başkanlıkla alakalı da bir karar verilecek. Sonrasında bir tüzük kurultayı olacak. Ama esas yerel seçimlerden sonra yapısal meselelerin çözüldüğü bir noktaya gitmeliyiz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)