'Öğretmenlik kariyer sınavı'na başvuru süresi uzatıldı

'Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı' başvuruları, 6 Ekim Perşembe saat 23.59'a kadar yapılabilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenleri 'uzman' ve 'başöğretmen' gibi kategorilere ayırma projesi olan 'Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'na başvuru süresi 6 Ekim Perşembe saat 23.59'a kadar uzatıldı. 

MEB'in internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 'uzman' ve 'başöğretmenlik' mesleki gelişim çalışmalarının MEBBİS'e yüklenme süresi ise 5 Ekim Çarşamba günü saat 23.59'a kadar sürecek.

Ne olmuştu?

AK Partili milletvekillerinin imzası ile Meclis’e sunulan ve şubat ayında yasalaşan uygulama ‘öğretmenleri ayrıştırdığı’ gerekçesiyle tepki çekiyordu. 

Hükümet yasayla, öğretmenlerin atamaları ve mesleki gelişimleriyle "kariyer basamaklarında ilerlemelerinin" düzenlenmesinin amaçlandığını savunmuştu.

Twitter'dan öğretmenlere çağrı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Öğretmen kariyer sınavı rencide edici olduğu için daha makul bir çözüm bulmak üzere çağrı yapmıştım. Yanaşmadılar. Öğretmenlere sesleniyorum; bu saygısızlığa katlanmak zorunda değilsiniz, bu sınava girmeyin. Sizleri incitmeyecek çözümü seçimden sonra birlikte (konuşarak) buluruz" diyerek öğretmenlere çağrıda bulunmuştu. 

Eğitimciler, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun ve yönetmeliğinin iptalini talep etmişti.(HABER MERKEZİ)

Etiketler meb öğretmen sınav