Öğretmenlerden Yavaş'a: Gökçek'in başlattığı hukuksuzluğu sürdürmeyin

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yaparak diğer illerde uygulanan indirimli ulaşım hakkından faydalanmak istediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yaparak indirimli ulaşım kartı taleplerini dile getirdi.

'İNDİRİMLİ ULAŞIM HAKKI BELEDİYELER TARAFINDAN GASP EDİLİYOR'

Özel okullarda, kurslarda, rehabilitasyon merkezlerinde, kreşlerde, sürücü kurslarında çalışan öğretmenler adına okunan açıklamada, atamalarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldığı hatırlatılarak “Kölelik sistemine denk çalışma koşullarımızı değiştirebilmek, özlük haklarımızı kazanabilmek için mücadele ederken bir de 'ulaşımda eşitsizlik' gibi bir başka haksızlığa uğradığımız için daha da yıpranıyoruz. Resmî okullarda çalışan meslektaşlarımızın yararlanabildiği, öğretmenlere tanınan 'indirimli ulaşım hakkı' söz konusu özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenler olunca kimi belediyeler tarafından maalesef gasp ediliyor” denildi.

Öğretmenler arasında ayrımcılık yapıldığına dikkat çekilen açıklamada “Kamudaki meslektaşlarımız bu haktan faydalanırken bizler bunun dışında tutuluyoruz. Oysa özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenler de üç yasaya bağlı çalışır ve bu yasalardan biri de 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'dır” ifadeleri kullanıldı.

ANKARA'NIN ÖĞRETMENLERİ FARKLI YASAYA MI BAĞLI?

Açıklamada İzmir, Bursa, Adana, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, Kocaeli, Antalya ve Mersin’de belediyelerin özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlere 657 sayılı Yasa’yı gözeterek indirimli ulaşım hakkı tanıdığı belirtilirken “Belediye kanunları şehirden şehire değişiklik mi gösteriyor? Ankara’nın öğretmeni farklı, diğer illerin öğretmenleri farklı bir yasaya mı bağlı?” soruları yöneltildi.

'GÖKÇEK'İN BAŞLATTIĞI HUKUKSUZLUĞU SÜRDÜRMEK SOSYAL BELEDİYECİLİKLE ÖRTÜŞMÜYOR'

Özel sektör öğretmenlerinin indirimli ulaşım hakkının Melih Gökçek tarafından 2015 yılında kaldırıldığı hatırlatılırken “İndirimli ulaşım hakkımız için aylardır mücadele ediyoruz. Yoğun çabamızla Ankara’da bu konunun yetkilileri ile iletişim kurmaya çalışıyoruz. Bu şehirde yaşayan öğretmenlerin taleplerini yetkililere ulaştırmak için çabaladık. Bizi öğretmenden saymayarak Melih Gökçek tarafından elimizden alınan bu hakkın mevcut yönetim tarafından iadesini talep ediyoruz. Hukuksuzluğu sürdürmek, sosyal belediyecilik anlayışıyla örtüşmüyor” ifadeleri kullanıldı.

'MANSUR YAVAŞ, BU SESİ DUYMAK SORUMLULUĞUNUZDUR'

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın on binlerce öğretmeni temsil ettiği hatırlatılırken “Sayın Mansur Yavaş, bu sesi duymak sorumluluğunuzdur. Bu hakkın öğretmene teslim edilmesi belediyecilik anlayışınızın bir göstergesi olacaktır. Başkent Ankara’ya yakışmayan bu eşitsizliğe lütfen son verin” denildi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler ankara öğretmen