Öğretmenler ulaşımda eşitlik istedi: 'Sözünü tut Tunç Soyer'

İzmir'de indirimli ulaşım hakkı talep eden özel okul öğretmenleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer'den sözünü tutmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de özel öğretim kurumu öğretmenleri, kamudaki meslektaşları gibi indirimli ulaşım kartı hakkına sahip olmadığı için mağdur olduklarını belirterek, 14 Ağustos’ta görüştükleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in verdiği sözü tutmasını istedi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi öğretmenler, İzmir Güzelyalı sahilinde bulunan Göztepe Köprüsü’ne "Ulaşımda eşitlik istiyoruz. Sözünü Tut Tunç Soyer" pankartı astı.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'ndan yapılan açıklamada, 14 Ağustos 2023'te İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşme yapıldığı, Soyer'in bu indirimi yapmayı istediklerini, kendilerine gereken yasal dayanakların sunulması ve bu hakkın belgelemesi durumunda indirimli ulaşım kartı hakkına ilişkin sürecin olumlu ilerleyeceği sözünü verdiği belirtildi.

'PEK ÇOK KENTTE ÖĞRETMENLERE BU HAK TANINDI'

Çok sayıda kentte, özel okullarda çalışan öğretmenlerin de indirimli ulaşım hakkına sahip olduğu belirtilen açıklamada, "İstanbul, Kocaeli, Diyarbakır, Bursa, Adana, Mersin, Eskişehir ve başka pek çok ilde kanunlar işaret edilmiş ve özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlere ulaşım indirimi, yasalara ve yönetmeliklere uygun olarak belediye meclis kararlarıyla onaylanmış, uygulamalar yürürlüğe girmiştir" denildi.

'BELEDİYENİN GÖREVİ OLMASINA RAĞMEN MEVZUAT, KANUN, DAYANAK BULMA ÇALIŞMASINI BİZ YAPTIK'

Görüşmede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bu indirimi yapmayı istediklerini fakat yasal dayanakların buna müsaade etmediğini söylediği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası/İzmir öğretmenleri olarak aslında bizim görevimiz olmayan, Belediyenin görevi olan mevzuat, kanıt, kanun, dayanak bulma çalışmasını yapacak, yasaların şehirden şehre değişkenlik göstermediğini ispatlayarak belgeleri en kısa zamanda yetkililere ulaştırdık.

Bu aşamadan sonra ise Tunç Soyer ve tüm Belediye yetkililerinden beklentimiz, dosyamızın ivedilikle İzmir Büyükşehir Belediye Meclisine sunulması, indirimli ulaşım hakkımızın Belediye Meclisi tarafından okullarımız açılmadan kabul edilmesi, yeni eğitim-öğretim döneminde bu büyük mağduriyeti ortadan kaldırmalarıdır. İndirimli öğretmen ulaşım kartı hakkımız ve hakkımızı alacağız. Mücadele dersini öğretmenler verecek." (HABER MERKEZİ)