Öğrencilerin videosunun ardından Harran Üniversitesi’ne bilgisayar gönderildi

Harran Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği bölümünün yıllardır çözülmeyen laboratuvar sorunu öğrencilerin klipli talebi sonrası giderildi.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Urfa’daki Harran Üniversitesi’nde mühendislik fakültesi öğrencilerinin uzun yıllardır devam eden bilgisayar laboratuvarı sorunu gündem oldu.

Gazete Duvar'ın “Harran Üniversitesi’nde 'bilgisayarsız' bilgisayar bölümü” başlıklı haberi sonrası dün gece saatlerinde fakülteye 30 adet bilgisayar gönderildi. 

Öğrenciler laboratuvardaki bilgisayarların hem nitelik hem sayı bakımından yetersiz olması nedeni ile sorun yaşıyordu. Dört yıldır sorunun çözümü için mücadele eden öğrenciler Mor ve Ötesi grubunun 'Bir Derdim Var' şarkısıyla seslerini duyurmaya çalışmıştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gönderilen bilgisayarlar, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Berkan Aydilek tarafından teslim alındı. Aydilek söz konusu sorunun çözümü için uzun zamandır uğraş veriyordu. Bilgisayarların geldiği haberini sosyal medya hesabından “Müjde” başlığı ile duyuran Aydilek, konuyu gündeme getirdiği için Gazete Duvar’a da teşekkür etti.

Aydilek “Gelen bilgisayarlar ile öğrencilerimiz ile birlikte hızlı bir şekilde gün içinde laboratuvar kurulumuna başlayarak, ödev, araştırma, proje vb. eğitim ve öğretim faaliyetleri için öğrenciler için sürekli kullanıma açık bir öğrenci laboratuvarı haline getireceğiz” açıklamasında bulundu.

Öte yandan pek çok öğrenci de sorunun büyük ölçüde çözülmesinden dolayı memnun olduklarını kaydetti.