ODTÜ’ye girişlere 'karbon salınımı' kısıtlaması: Esnetmek 1000 lira

ODTÜ Rektörlüğü karbon salınımını gerekçe göstererek ODTÜ’ye araçla girişlere şartlar getirdi. ODTÜ’ye ayda birden fazla girmek isteyen mezunların 1000 TL karşılığında mezun kartı almaları gerekiyor.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ODTÜ Rektörlüğü, mezun ve personellerine gönderdiği mailde ODTÜ yerleşkesine giriş ve yerleşkeyi kullanım kurallarında değişiklik yapıldığını bildirdi. Karbon salınımındaki artışın gerekçe gösterildiği yeni kurallara göre; 1 Mart itibariyle mezun kartı olmayan mezun ve stickerı olmayan araçlar ayda bir ziyaretçi olarak yerleşkeye kabul edilecekler. Ayda birden fazla girmek isteyenlerin 1000 TL karşılığında mezun kartı almaları gerekiyor.

GİRİŞ İÇİN GEREKLİ OLAN MEZUN KARTI ÜCRETİ 1000 TL

Evrensel'in haberine göre ODTÜ Rektörlüğü'nün personel ve mezunlarına gönderdiği maillerde 'karbon salınımının artması' gerekçe gösterilerek şu ifadelere yer verildi. "ODTÜPass üzerinden ziyaretçi ön kayıt açma işlemi; lojmanlarda kalmayan mensuplarımız için hafta içi 06:00-17:30 saatleri arasında yapılabilecek olup, bu saatler dışında ziyaretçi kaydı yapılamayacaktır. Belirtilen saatler içerisinde yapılan ziyaretçi kayıtlarının; yine belirtilen saatler içerisinde gerçekleşmesi gerekmekte olup, ziyaretçiler bu saatler içerisinde yerleşkeye alınacaktır. Bu saatler dışında ziyaretçi kabulü yapılmayacaktır. Lojmanlarda kalan mensuplarımız için herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Bu kullanıcı grubumuz ziyaretçileri için 7/24 ön kayıt açabileceklerdir. Mezun Taşıt Pulu ve Mezun Kartı olmayan mezunlarımız için ayda 1 (bir) kez ziyaretçi olarak kampüse giriş hakkı verilecektir. Ayda bir defadan fazla giriş yapmak isteyen mezunlarımızın; araçla giriş yapabilmek için ‘Mezun Taşıt Pulu’, yaya olarak giriş yapabilmek için ‘Mezun Kartı’ almaları gerekmektedir. Mezun Taşıt Pulu ve Mezun Kartı olan kişiler, 06.00-22.00 saatleri arasında (hafta sonu dahil) herhangi bir kısıtlama olmadan giriş yapabileceklerdir.”

ODTÜ Yerleşkesine girebilmek için gerekli olan mezun kartı ve mezun taşıt pulunun güncel fiyatı 1000 TL. Rektörlüğün kararı üzerine çok sayıda mezun sosyal medya X üzerinden tepki gösterdi.  

(HABER MERKEZİ)