ODTÜ’de mezuniyet pankartlarına ‘100. yıl’ şartı, 'bayrak' yasağı

ODTÜ Rektörlüğü, mezuniyet töreni için eleştirel pankart yasağı ve 'cumhuriyetin 100. yılı' temasına uygun olması şartı getirdi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uşak Üniversitesi mezuniyetinde gökkuşağı bayrağı açan öğrencinin nefret söylemlerinin hedefi olmasının ardından, her mezuniyette 'muhalif' pankartların taşındığı ODTÜ'de rektörlük öğrencilere yeni yasaklar getirdi.

Evrensel'in haberine göre ODTÜ Rektörlüğü, 26 Temmuz’da mezuniyetin Devrim Stadyumu’nda yapılacağını duyurmasının ardından şimdi de kısıtlama yoluna gitti. Rektörlük'ten yapılan duyuruda, mezuniyetin 26 Temmuz Çarşamba saat 18:30’da "100. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü" teması ile gerçekleştirileceği belirtildi. Taşınacak pankartların da bu temaya uygun olmasının öncelikli olduğu, "suç unsuru, tehdit, hakaret ve aşağılama içeren" pankartların taşınmasının mümkün olmayacağı uyarısı yapıldı.

'BAYRAK' VE FLAMA YASAĞI

Pankartların belirtilen özelliklere uyup uymadığının ilgili bölüm başkanlığı tarafından kontrol edileceği, tören alanına giriş öncesi de son kontrollerin yapılacağı dile getirildi. Belirtilen kural ve çerçeveye uyulmadığı takdirde adli ve idari işlemlerin devreye girebileceği belirtildi.

Tören sırasında ODTÜ flaması, Türk bayrağı veya yabancı öğrencilerin ülkelerinin bayrakları dışında bir bayrağın Devrim stadyumuna alınmayacağının altı çizildi.

Mezuniyet törenine katılımın ise mezun öğrenciler adına 20 Temmuz tarihinden itibaren bölüm veya bölüm başkanlıklarından verilen davetiyeler ile olacağı belirtilen duyuruda tören öncesinde mezun öğrenciler hariç kimsenin stadyuma alınmayacağı ifade edildi. (HABER MERKEZİ)