ODTÜ yurdunda asansör tadilatına başlandı

ODTÜ 19. yurdu asansörü "Teknik personelin kullandığı korkuluk boylarının yükseltilmesi için" 10 gün kapatıldı. Öğrenciler, tadilatın asansör cinayetinin ardından akıllara gelmesine tepkili.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın'da KYK yurdunda Zeren Ertaş'ın ölümüne neden olan asansör kazasının ardından birçok yurtta önlem alınmaya başladığı ortaya çıktı. ODTÜ 19. yurdu asansörü "Teknik personelin kullandığı korkuluk boylarının yükseltilmesi için uygun parçanın yapılabilmesi" açıklaması yapılarak 10 gün kullanıma kapatıldı. Yurtların fiziki koşullarına bakıldığında dahi sorunların görünür olduğunu ifade eden ODTÜ öğrencileri, "Kaldığımız yurtta sabun yok. Herhalde sabun tedariği için de bir salgın yaşanmasını beklemiyorlardır" diye konuştu.

'YURTLARA BAKINCA ASANSÖRLERİN DURUMUNU TAHMİN ETMEK ZOR DEĞİL'

Evrensel'in haberine göre, Zeren Ertaş'ın ölümünün ardından önlemlerin alınmaya başladığı adreslerden biri ODTÜ 19. Yurdu oldu. 19. yurttaki asansör "Teknik personelin kullandığı korkuluk boylarının yükseltilmesi için uygun parçanın yapılabilmesi" gerekçesiyle 10 gün kullanıma kapatıldı. 19. yurt kadın bölümünde kalan Hümay Bakır önlemlerin neden bugüne kaldığını sorarak şunları söyledi. "3 ay yaz tatilinde yurdumuzda kalamadık. Bu süreç bunların yapılması için en ideal süreçti. Neden kulağınızın üstüne yattınız?" Barınmanın salt bir çatı altında toplanmak olmadığını ifade eden Bakır, "Bizden isteniyor ki hem ders çalışalım, başarılı olalım hem de fahiş fiyatlara niteliksiz yemekler yiyelim. Suyu, sabunu ve asansörüyle birçok sorunuyla barınmaya çalışalım üstüne de sıcacık evlerinden gelen yetkililere şikayetlerimizi anlatmaya çalışalım" diyerek yurt yönetiminin tavrını eleştirdi.

19. yurdun erkek bölümünde kalan Yusufhan Ali Üstün de şunları söyledi. "Memleketin dört bir yanında öğrenciler yurtların, yemekhanelerin ve bir insanın hayatta kalması için kritik durumdaki neredeyse tüm diğer yapıların koşullarının ne kadar rezil olduğunu var güçleriyle duyurmaya çalışıyor. Gerçi bunların zaten bilindiğini düşünürsek 'umursanmaya çalışıyorlar' daha doğru bir tabir. Öğrencilerin kaldıkları koğuştan hallice odaları ve bunların hijyen-güvenlik durumlarını göz önüne alınca bu binalardaki asansörlerin de nasıl olduğunu tahmin etmek pek zor değil. Asansörlerin denetlemeye başlanması için resmen bir kazanın yaşanması beklendi. Asansörler yaşadığımız sorunlardan sadece biri, şu anda şahsen kaldığım yurtta neredeyse bir haftadır sabun yok. Umarım bu sorunun da çözülmesi için bir yerlerde kolera salgını çıkması gerekmez" diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)