ODTÜ Mezunları Derneği, 24 Nisan’da çocuk şenliği düzenliyor

ODTÜ Mezunları Derneği, gün boyu içerisinde atölyelerin, tiyatroların, oyunların, yazar söyleşilerinin ve forumların yer aldığı çocuk şenliği gerçekleştirecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- ODTÜ Mezunları Derneği, 24 Nisan 2022 Pazar günü ODTÜ Vişnelik Tesisleri’nde Çocuk Şenliği organize edecek. Gün boyunca sürecek olan etkinlikte, çocuk oyunları, atölyeler, yazar söyleşileri, çocuk edebiyatı yazarlarıyla imza günleri ve forumlar yer alacak.

YAZARLARLA ÇOCUKLAR BULUŞACAK

10.00-17.00 saatleri arasında devam edecek olan şenliğin yayınevi stantlarında, Bilgi Yayınevi, Çınar Yayınevi, Dipnot Yayınevi, Ginko Kitap, Notabene Çocuk Yayınları, Tudem Yayın Grubu, Kırmızı Kedi Yayınevi ve Pötikare Yayınevi yer alacak. Çocuk kitabı yazarları Büşra Demir, Ezgi Berk, Nehir Yarar, Pelin Güneş, Tuğba Can, Aslı Baysuğ ve Zuhal Özer ise söyleşi ve imza günü gerçekleştirecek.

Oyunlar, animasyon gösterileri ve yüz boyama etkinlikleri ile devam edecek şenlikte belirli yaş grupları ve yetişkinler için de atölyeler gerçekleşecek. Sevinç Koçak ve Ulaş Akyol’un yürütücülüğünde çocuklarla geri dönüşümden müzik aletleri yapılarak, müzik atölyesi düzenlenecek. Çocuklar gün sonunda çalışmalarını katılımcılara sergileyecek.

‘ÇOCUKLARIMIZLA BİRLİKTE KALİTELİ ZAMAN GEÇİREBİLECEĞİMİZ ALANLAR GELİŞTİRMELİYİZ’

Etkinlikle ilgili açıklama yapan ODTÜ Mezunları Derneği yönetim kurulu üyesi Gülşah Gülen Çiftçi, “Çocuklarımıza nefes alabilecekleri alanlar yaratmak istiyoruz” dedi. Kentlerin beton yığınına döndüğü ve ailelerin çocukları ile nefes alabilmek için şehir dışına çıkmak zorunda kaldığını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

“Birlikte etkinlik yapmak istiyorsanız, binlerce lira harcamanız artık kaçınılmaz. Halbuki, günlük yaşam içinde çocuklarımızla birlikte kaliteli zaman geçirebileceğimiz alanlar geliştirmeliyiz. Bu sadece ailelerin problemi değil, sadece annelerin hiç değil. Bu, aşılması gereken daha çok dönüştürülmesi gereken toplumsal bir sorun. Fiziki ve mental olarak sağlıklı nesillerin yetişmesi adına bu bir zorunluluk. ODTÜ Mezunları Derneği olarak, şehrin merkezinde nefes alan bir tesisimiz var. Bu tesisin çocuklarımız için daha etkin kullanımını sağlamak için spor aktiviteleri, kültür, sanat etkinlikleri, konserler, şenlikler gerçekleştiriyoruz. Bunların yanında ileriye dönük projelerimiz var, çocuk orkestrası, çocuk tiyatrosu bunlardan ikisi. Bu konuda her türlü iş birliğine, desteğe açığız. Çocuklarımız için en iyisi yapmak istiyoruz.” (DUVAR)