Ocak Partisi seçimde 'söndü': 'İçişleri, Anayasal suç işledi'

'Ebedi yurdumun üstünde tüten en son ocak' sloganını kullanan Ocak Partisi, İçişleri Bakanlığı 'Alındı' belgesini vermediği için seçimde yok: "Bizim, seçme ve seçilme hakkımız elimizden alınmıştır."

Ocak Partisi'nin afişlerinde (arkada) İstiklal Marşı'ndaki 'Ebedi yurdumun üstünde tüten en son ocak' dizesi yer alıyor.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ocak Partisi 14 ay önce kuruluş dilekçesini verdiği halde İçişleri Bakanlığı tarafından 'alındı belgesi' verilmediği için seçimlere katılamıyor. 'Ebedi yurdumun üstünde tüten en son ocak' sloganını kullanan Ocak Partisi Başkanvekili Gökhan Güngör, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada İçişleri Bakanlığı'nın Anayasal suç işlediğini söyledi.

DHA'nın haberine göre Güngör, Ocak Partisi'nin 72 il ve 436 ilçe başkanları ile istişare edilerek kurulduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

SEÇME VE SEÇİLME HAKKIMIZ ELİMİZDEN ALINDI: Ocak Partisi olarak, 28 Şubat 2022 tarihinde partimizin kuruluşunu yaptık ve İçişleri Bakanlığına kuruluş evraklarımızı verdik. Ancak, aradan geçen 14 aya rağmen partimizin ‘alındı belgesi’ İçişleri Bakanlığı tarafından verilmemiştir. Bizim, seçme ve seçilme hakkımız elimizden alınmıştır. Seçme ve seçilme hakkı elinden alınan bir grubun, bir partinin, bir sivil toplum kuruluşunun üyelerinin, yöneticilerinin mağduriyetini yaşadığı bir ülkede, darbe girişiminde yine bu sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler 15 Temmuz gecesinde kahramanlık yaşamış ve demokrasi mücadelesi vermiştir.

ANAYASAL SUÇ: Lakin, Ocak Partimize karşı yapılan bu kasıtlı duruş, demokrasi değildir, bu demokrasiyi yok saymaktır ve anayasal bir suçtur. Şöyle ki, anayasal olarak parti kurmak herhangi bir kurumun iznine tabi değildir. 2023 seçimleri bu kadar önem arz ederken, 0,5 oy oranı olan partilere giderken bizim alındı belgemizi İçişleri Bakanlığındaki birimler vermeyerek, Cumhurbaşkanımıza siyasi bir darbe vurduğunu bize düşündürmüyor değil.

SEÇİMLERİ BOYKOT EDECEKLER: Biz, Ocak Partisi olarak, seçimlerde sandığa gitmemeyi düşünüyoruz. Her ne kadar bu seçimlerde Ocak Partisini seçim pusulasında olmasını engellediğini düşünseler de Ocak Partisi kurulmuştur. Engellemek isteyenler mağlup olmuşlardır, olmaya da devam edeceklerdir. Ocak partisine bu yapılan bir haksızlıktır, biz hiçbir haksızlık karşısında susamayız ve haksızlıklara hukuk çerçevesinde tepki veririz. Bu uğradığımız haksızlığa Osmanlı Ocakları Genel Başkanım Kadir Canpolat ‘siz haksızlığa sessiz kalın’ derse genel başkanımızın bu sözünü de tutarız. (HABER MERKEZİ)