'Nuriş Kardeşler' davasında 11 kişiye tahliye

'Karagümrük Çetesi' olarak bilinen suç örgütünün yargılandığı davada 11 tutuklu sanık hakkında tahliye kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Cezaevinde bulunan Nuri Ergin'in lideri olduğu, 'Nuriş Kardeşler' olarak da bilinen 'Karagümrük Çetesi'nin davasında 11 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.

HERKES SUÇLAMALARI REDDETTİ

Organize suç örgütünün 36 sanıklı davasının duruşmasında savunma yapan müşteki sanık Nejat Ergin, suç örgütü kurduğu suçlamalarını kabul etmedi ve müşteki Yaşar Ecim'in akrabası olduğunu söyledi. Ergin çeteyle ilgisi olmadığını söyledi ve savunmasında şöyle konuştu: "Kardeşlerimin yaptıkları suçlar kendilerini bağlar. Benim başka bir yaşantım var. Soyadımdan dolayı sıkıntılar çektim, çekiyorum. Burada bir mağduriyetim var. Neden bu dosyada olduğumu dahi bilmiyorum, çaresizim. Yalnızca Nuri Ergin'in ağabeyiyim. Buradaki birçok kişiyi de tanımıyorum. Soyadımı taşımaktan dolayı gurur duyuyorum. 4,5 yıldır Nuri Ergin'i ziyaret dahi etmedim. Kardeşim Nuri Ergin'in dükkanımı kurşunladığı olayla ilgili şikayetçi de değilim. Nuri bizim gururumuz." 

Tutuklu sanıklardan Anıl Ergin de bu olaylarla bağlantısının bulunmadığını, 17 aydır suçsuz şekilde tutuklu olduğunu iddia etti. Tutuklu sanık Nuri Ergin ise "Anıl benim bu işlere bulaşmayan en temiz çocuğumdur. Oğlumun suçu yoktur. Oğlum yıllarca beni ziyarete gelmedi. Sadece askere giderken ziyaret etti. Torunlarım 'Dede babam ne zaman gelecek.' diye soruyorlar. Anıl'ın suçu yok" dedi.

Diğer tutuklu sanıklar da olayla bağlantılarının olmadığını öne sürerek, tahliyelerini talep etti.

AA'nın aktardığına göre mahkeme, Abdülaziz Elamış, Ahmet Can Yalgın, Anıl Ergin, Enes Yaramış, Eyüp Gülertaş, Kaan Kalkan, Kurban Cinkılıç, Mehmet Kutay, Mertcan Atay, Olcay Coşkun ve Yasin Çetinkaya'nın adli kontrol tedbirleri uygulanarak, tahliyesine karar verdi.

NURİ ERGİN'İN TUTUKLULUĞUNA DEVAM

Sanıklar Nuri Ergin, Altan Karaalioğlu, Deniz Atakan, Ercan Gündüz, Metehan Türbedar ve Necmettin Akpınar'ın tutukluluğunun devamına hükmeden mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDE NELER VAR?

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, "Nuriş Kardeşler" adlı organize suç örgütünün 1990'lı yılların başında eylemlerine başladığı anlatılıyor. Çetenin bu yıllarda haraç topladığı, dükkan kurşunladıkları belirtildi. Sanık Nuri Ergin'in örgütü halen cezaevinden yönettiğine yer verilen iddianamede 35 sanık ile 5 mağdur ve 9 müştekinin yer alıyor. Örgütün eski Fatih Karagümrük Spor Kulübü Başkanı Yaşar Ecim'in 2020'de silahlı saldırıya uğrayarak yaralanması ve 17 ayrı eyleme yer veriliyor.

İddianamede, sanık Nuri Ergin hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs", 2 kez "olası kastla yaralama", 3 kez "nitelikli yağmaya teşebbüs", 6 kez "ruhsatsız silah bulundurma", "şantaj", "özel hayatın gizliliğini ihlal", 3 kez "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması", 2 kez "nitelikli kasten yaralama", 2 kez "mala zarar verme", 2 kez "nitelikli yağma", "tehdit", 2 kez "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya teşebbüs", "nitelikli dolandırıcılık", "izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme, satma", "infaz kurumuna veya tutukevine yasak eşya sokmak" suçlarından toplam 84 yıl 4 aydan 239 yıl 9 aya kadar hapis cezası isteniyor. (HABER MERKEZİ)