Nilsu Berfin Aktaş'ın eşi Serdar Sertçelik'in lideri olduğu suç örgütüne operasyon

Oyuncu Nilsu Berfin Aktaş'ın eşi Serdar Sertçelik'in yöneticisi olduğu suç örgütüne Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından baskın düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- 'Gelsin Hayat Bildiği Gibi' dizisinde hayat verdiği Gizem karakteriyle tanınan oyuncu Nilsu Berfin Aktaş'ın eşi Serdar Sertçelik'in yöneticisi olduğu suç örgütüne Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından baskın düzenlendi.

Sabah gazetesinden Ömer Çetin'in haberine göre, toplam 38 adrese eş zamanlı yapılan sabah baskınlarında 33 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken iki şüphelinin yurt dışına kaçtığı saptandı. Yurt dışına kaçanlardan birinin örgütün yöneticisi olan Serdar Sertçelik olduğu tespit edildi.

Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Ankara ilinde faaliyet gösteren suç örgütlerine yönelik olarak yapılan çalışmalarda, ele geçirmekte zorlandıkları eğlence mekanlarına kalabalık gruplar halinde giderek olay çıkaran ve mekanlara silahlı saldırı düzenleyerek işletme sahiplerini sindirmeye çalışan suç örgütünü belirledi.

Suç örgütü üyelerinin ayrıca mekanlardaki vale ve güvenlik işlerini ele geçirdikleri, eğlence mekanlarında çalıştırdıkları sertifikasız ve sigortasız kişiler vasıtasıyla yıllık 30 milyon lira haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

Vale olarak çalışan örgüt üyelerinin valelik adı altında eğlence mekanlarına araçlar ile gelen müşterilerden para istedikleri, para vermek istemeyen müşterileri darp ederek zorla para aldıkları, araçlarda bulunan değerli eşyaları ve nakitleri çaldıkları belirlendi. İşletme sahiplerinin mekanları örgüte devrettiği ve bu yolla birçok eğlence mekanının suç örgütü bünyesine geçtiği ortaya çıktı.

YURT DIŞINA KAÇTI

Suç örgütünün mali kanadının ise fason şirketler kurarak önce piyasaya güven vermeye çalıştıkları, daha sonra ise karşılıksız çekler vasıtası ile birçok kişiyi dolandırarak mağdur ettikleri tespit edildi.

'Gelsin Hayat Bildiğin Gibi' isimli dizide rol alan Nilsu Berfin Aktaş'ın eşi Serdar Sertçelik'in ise suç örgütünün yöneticisi olduğu ve piyasadan ele geçirdiği yüklü miktarda para ile yurt dışına kaçtığı belirlendi.

Liderliğini Fethi K., yöneticiliğini ise Serdar Sertçelik ve Kanber K.'nın yaptığı valeler suç örgütüne yönelik, 37 ikamet ve 1 iş yeri olmak üzere toplam 38 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen operasyonda 33 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken Serdar Sertçelik ve bir kişinin daha yurt dışına kaçtığı öğrenildi.