New York'ta 'fare turizmi' başladı: 'Bir sürü havalı insanla tanışıyorum'

ABD'nin New York eyaletinde farelerin çok olduğu bölgelerde çekim yapan Bollwerk, pek çok turistten bu turlara katılma talebi aldığını, bu iş sayesinde pek çok 'havalı' insanla tanıştığını anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Roma ve Paris gibi fare ve sıçan nüfusunun önemli bir sorun olduğu ABD'nin New York eyaletinde tur rehberleri farelerin özellikle çok olduğu bölgelere turlar düzenliyor.

The Guardian'ın aktardığına göre, New York'taki tur rehberleri, düzenledikleri şehir turlarına fare ve sıçanların çok olduğu noktaları da ekledi. New York'ta çektiği videoları TikTok'ta paylaşan Kenny Bollwerk, Sunnyside, Queens bölgesindeki farelerin görüntülerini bir-iki saat boyunca canlı yayınla paylaştıktan sonra 'kemirgen rehberi' olduğunu anlattı. 

'AKLINIZA GELEBİLECEK HERKES VAR'

Videolarına izleyicilerden gelen tepkinin 'büyük' olduğunu anlatan 36 yaşındaki Kenny Bollwerk, 10 binden fazla kişinin fareleri canlı izlediğini söyledi. Kendisinin fareleri sevmediğini belirten Bollwerk, asıl niyetinin bu soruna karşı bir şey yapılması için farkındalık yaratmak olduğunu kaydetti. İnsanların şikayet edebilmesi için bir kampanya başlatan Bollwerk'e göre sadece bir nokta için bir gecede 100 şikayet yapıldı.

Bollwerk, şehrin farklı noktalarındaki fareleri kameraya çekmesi için pek çok talep aldığını da anlattı. Bollwerk, ardından fareleri 'güvenli bir mesafeden' filme almaya başladı. Haftada üç ila beş kez çekim yapan adam, sonrasında bu 'turlara' katılmak isteyen turistlerden mesajlar aldığını söyledi. Bollwerk, "Benimle gelecek bir baba-kız ve karı-koca vardı. Aklınıza gelebilecek herkes katılmak istedi: İş yeri sahipleri bana ulaştı. Pittsburgh Pennsylvania; St Louis, Missouri; Oklahoma City; Vancouver, Canada ve Los Angeles'tan insanlar vardı. Bunun insanları nasıl da bir araya getirebiliyor oluşu çılgınca" diye konuştu.

'FARELERİN ÇOK OLDUĞU YERLERDEKİ HALKA DA YARDIM ETMİŞ OLUYORUM'

Yaptığı işin 'yardım' boyutuna da dikkat çeken Kenny Bollwerk, fare sorunuyla ilgili farkındalık yaratmanın bu bölgelerde yaşayan insanlara yardımcı olduğunu belirtti. "Sanırım bu yüzden bunu yapmaya devam ediyorum. Bu yolla o kadar çok havalı insanla tanışıyorum ki onlarla normalde olsa asla tanışamazdım" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan, Belediye Başkanı Eric Adams'ın açıklamasına göre, New York'taki fare sorununa karşı başlatılan çalışmalar sonucunda, Haziran 2023'te görülen fare sayısının geçtiğimi yılın aynı ayında göre yüzde 15 azaldığı bilgisi paylaşıldı. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler abd new york fare tur