New York metrosunda Emine Özsoy'u trenin altına iten saldırgan tutuklandı

New York'ta Emine Özsoy'u hareket halindeki trenin altına iten 39 yaşındaki Kamal Samrade tutuklandı. Özsoy'un tekrar yürüme olasılığının çok düşük olduğu açıklanmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin New York kentinde, Lexington Bulvarı metro istasyonunda Emine Özsoy'u hareket halindeki trenin altına iten 39 yaşındaki Kamal Samrade tutuklandı. Hürriyet'ten Razi Canikligil'in aktardığına göre, Kamal Samrade'nin Emine Özsoy ile arasında bir bağlantı olmadığı açıklandı. 

Öte yandan, 35 yaşındaki grafik tasarımcı Emine Özsoy için yardım kampanyası başlatıldı. Sosyal medya üzerinden başlatılan yardım kampanyasında şu ana kadar yaklaşık 51 bin dolar toplandı.

New York Emniyet Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, sırt üstü şekilde trenin önüne düştükten sonra boynu ve omurgası kırılan Özsoy'un tekrar yürüme olasılığının çok düşük olduğu ifade edilmişti. Görgü tanığı Nancy Marreo, saldırgan Kamal Samrade'nin Özsoy'u aniden başından tutarak istasyondan hareket eden trenin önüne ittiğini, Özsoy'un ise saldırının ardından "Kollarımı hissetmiyorum. Kırılmışlar gibi hissediyorum" dediğini aktarmıştı. (HABER MERKEZİ)