Netflix'ten 'tutmayan içerikler' için yeni karar: Yayına girmeden aylar önce izletecek

Netflix, abone kaybetmemek için "erken erişim programı" önlemleri almaya başladı. Programa göre, yeni içerikler yayına girmeden aylar öncesinden kullanıcılar tarafından izlenebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dijital yayın platformu Netflix, geçtiğimiz haftalarda 10 yıldan uzun bir sürenin ardından ilk defa abone kaybettiğini açıkladı. Variety tarafından paylaşılan detaylara göre, Netflix, abone kaybını önlemek için "erken erişim programı" gibi yeni önlemler almaya başladı. 

WebTekno'nun The Verge'den aktardığı habere göre, Netflix, herhangi bir yapımı platformda yayınlamadan önce bu yapımın bazı abonelerle ön gösterim şeklinde testlerini yapmaya başladı. Platform, şu anda sadece ABD’de yürürlükte olduğu belirtilen bu önlem kapsamında dizi ve filmlerini az sayıdaki abonelerine gösteriyor.

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ İMZALATILACAK

İçeriklerin yayınlanmasından yaklaşık 6 ay önce yapılan bu gösterimlere katılan aboneler de içeriği tamamen izledikten sonra içerik hakkında düşüncelerini yansıttığı bir anket dolduruyor. Bu anketin doldurulmasının ardından şirket, verilen geri dönüşlere göre içerik üzerinde düzenlemeler yapabiliyor ya da doğrudan içeriğin yayınlanıp yayınlanmayacağı konusunda son kararı verebiliyor.

Sınırlı sayıda aboneyle test edilmeye başlanan yeni erken erişim programına katılmak isteyenlere Netflix tarafından bir gizlilik sözleşmesi imzalatılacağı belirtildi. Kabul eden aboneler, içerikleri herkese açık bir mecrada paylaşamayacak.

MAYIS 2021'DEN BERİ UYGULANIYOR

Netflix, söz konusu programın varlığını, Variety’nin haberinin ardından doğruladı. Şirket, programın Mayıs 2021’den bu yana yürürlükte olduğunu açıkladı.