Netflix'ten Resident Evil dizisi geliyor

Netflix, oyun serisi Resident Evil'dan uyarlanan yeni dizisinin yayınlanacağı tarihi duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Netflix, korku oyunu serisi Resident Evil'ı bir diziye uyarlıyor. 14 Temmuz 2022 tarihinde izleyicilerle buluşacak olan dizinin iki farklı zamanda geçeceği belirtildi. 

WebTekno'nun aktardığına göre, dizide Jade ve Bille Wesker isimli kardeşlerin yaşadıkları anlatılacak. İlkinde 14 yaşlarında olan ikilinin New Racoon City’e taşınmaları, ikincisinde ise yıllar sonra ‘T’ virüsü sebebiyle oluşan zombi istilası ile savaşan dünyada Jade ve diğerlerinin hayatta kalma mücadelesi anlatılacak.

Milla Jovovich’in başrolünde bulunduğu filmlerin de arkasında bulunan Constantin Film prodüksiyon şirketinin yapımcılığını üstleneceği dizide "The Wire", "Fringe", "John Wick" gibi yapımlardan tanınan Lance Reddick, Albert Wesker karakterini canlandıracak. Reddick’in yanı sıra yapımda, Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph gibi isimler bulunacak.

Netflix’in dizide neler olacağı ile ilgili yaptığı açıklama şöyle:

“Yıl 2036, virüsün küresel bir kıyamete yol açmasından 14 yıl sonra, Jade Wesker kana susamış yaratıklar tarafından istila edilen dünyada hayatta kalmak için savaşıyor. Jade’e bu sırada, New Racoon City’deki geçmişi, babasını Umbrella Corporation ile olan tüyler ürpertici bağlantıları ve kız kardeşi Billie’nin başına gelenler musallat oluyor.”