Netflix, video oyunu serisini uyarlıyor: BioShock film oluyor

Dijital yayın platformu Netflix, BioShock oyun serisinin uyarlama haklarını satın aldı. Netflix uyarlamasının oyuncu kadrosu, teknik ekibi ve çıkış tarihi gibi detaylar henüz belli değil.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ünlü oyun serisi BioShock, film oluyor. Hakkındaki ilk söylentiler 2019 yılında çıkan ancak 2020’de anlaşma sağlanamadığı öğrenilen uyarlamada resmi adımlar tamamlandı.

Kayıp Rıhtım'ın Deadline'dan aktardığına göre, dijital yayın platformu Netflix, Take-Two Interactive ve oyunun yayıncı kuruluşu 2K ile BioShock’a dayanan bir film için ortaklık kurmak üzere imza attı. Netflix uyarlamasının oyuncu kadrosu, teknik ekibi ve çıkış tarihi gibi detaylar şu an için belirsiz.

'BIOSHOCK, NETFLIX'LE ORTAKLIĞIMIZ SAYESİNDE İZLEYİCİLERİ HİÇ OLMADIĞI KADAR KENDİSİNE BAĞLAYACAK'

Take-Two Interactive’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Strauss Zelnick uyarlama hakkında bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Netflix, günümüzün eğlence dünyasını en iyi ve en ileri görüşlü hikaye anlatıcıları arasında yer alıyor. Dünya çapında milyonlarca hayran tarafından sevilen BioShock serisine yönelik vizyonumuzu ve bağlılığımızı paylaşmalarından heyecan duyuyoruz. 2K’nin Cloud Chamber stüdyosu, serinin bir sonraki yapımı için geliştirme aşamasında. Netflix ile olan ortaklığımız sayesinde BioShock’un izleyicileri daha önce hiç olmadığı kadar büyüleyip kendisine bağlamaya devam edeceğinden son derece eminiz.”

OYUN SERİSİ, DÜNYA ÇAPINDA 39 MİLYON OYUNCUYA ULAŞTI

1994 çıkışlı System Shock serisinin devamı olan BioShock oyunları, ilk defa 2007 yılında oyuncularla buluştu. Bilim kurgu ve korkuyu harmanlayan serinin ilk üç oyunu, yeniden düzenlenmiş versiyonlarıyla birlikte dünya çapında 39 milyon oyuncuya ulaştı.