Netanyahu'ya evinin önünde protesto: 'Ayağınızı sürüdüğünüz günler bitti'

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Kayserya'daki özel konutu önünde toplanan rehine yakınları, rehinelerin serbest bırakılması için hükümetten adım atmasını istedi.

Tel Aviv'de 19 Ocak Cuma günü düzenlenen protestolardan.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hamas'ın Gazze'de 7 Ekim'den bu yana rehin tuttuğu İsraillilerin aileleri Başbakan Benjamin Netanyahu'nun Kayserya kentindeki evinin önünde protesto gösterisi düzenledi. Aileler, rehinelerin serbest bırakılması için anlaşma yapılmasını talep etti.

The Times of Israel gazetesinin aktardığına göre, Netanyahu'nun özel konutu önünde toplanan ve burada çadırlarda kamp kuran onlarca eylemci, İsrail hükümetinin rehinelerin serbest bırakılmasını sağlama konusundaki eylemsizliğini eleştirdi. Rehine Ohad Ben Ami'nin kızı, Netanyahu'ya seslenerek, 'hâlâ hayatta olan rehinelerin evlerine geri getirilebilmesi ve öldürülenlerin İsrail'e gömülebilmesi için cesur bir adım atmasını' istedi. 

'BU, ARTIK HAYAT KURTARMAKLA İLGİLİ'

Rehine ve Kayıp Aileleri Platformu'ndan Başbakan Netanyahu'ya hitaben yapılan açıklamada da "Ayağınızı sürüdüğünüz atıfet günleri sona erdi" ifadeleri kullanıldı. Aileler, Netanyahu'nun dışarı çıkıp kendileriyle konuşmasını da talep etti. Açıklamada, "Size 105 gündür yalvarıyoruz; şimdi ise rehinelerin infazlarını durdurun" denildi.

İsrail Başbakanı'na 'liderliğini gösterip masada olduğu bilinen planın ilerlemesi için cesur bir harekete öncülük etmesi' çağrısında bulunan rehine yakınları, "Bu, rehineleri serbest bırakmakla ilgili değil; bu, hayat kurtarmakla ilgili" ifadelerini kullandı. Kayserya'da açıklama yapan rehine Ohad'ın kızı Ela Ben Ami de "Bu, geri gelmelerini istemekten hayat kurtarmayı istemeye geçti. Bu, hayat memat meselesi" diye konuştu. Ami, Katar, Mısır, ABD ve İsrail'in katıldığı uluslararası bir konferansta bu ülke temsilcileriyle aynı odada oturmayı ve rehinelerin nasıl evlerine getirileceği konusunda anlaşmaya varılmasını talep etti. 

İSRAİL BASINI: NETANYAHU, YÖNERGELERİ TEK TARAFLI OLARAK SIKILAŞTIRMA KARARI ALDI

Rehine yakınlarının protestosu, İsrail basınına yansıyan, Netanyahu'nun rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik hükümet tarafından ortaya konulan bir dizi yönergeyi tek taraflı olarak sıkılaştırma kararı aldığının basına yansımasının ardından geldi.

Kasım ayında Hamas ile varılan ve 7 gün süren geçici ateşkes ve rehine takası anlaşmasının ardından Gazze'de halen 136 İsrailli rehine olduğu tahmin ediliyor. İsrail güçleri, son olarak üç rehineyi 'yanlışlıkla' 'tehdit' olduklarını değerlendirerek öldürmüş, bu durum, ülkede eleştirilere sebep olmuştu. İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'ye başlattığı saldırılarda ise 24 bin 762 kişi hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER)