Netanyahu: Kudüs saldırısına seri ve güçlü bir şekilde karşılık vereceğiz

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Kudüs'te 7 kişinin öldürüldüğü saldırıya "güçlü, seri ve hatasız bir yanıt vereceklerini" söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Doğu Kudüs'te dün gerçekleşen saldırıya "güçlü ve seri şekilde" karşılık vereceklerini belirtti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Benyamin Netanyahu, kabine toplantısı öncesinde basına açıklama yaptı.

Netanyahu, Doğu Kudüs'teki saldırıya verecekleri cevabın "güçlü, seri ve hatasız olacağını, hızlı bir operasyonla saldırıların faillerinin evlerini yıkacaklarını" söyledi.

Gerilimi tırmandırmak istemediklerini öne süren Netanyahu, ancak olağanüstü her duruma hazır olduklarını ifade etti.

Netanyahu ayrıca, kendisini arayarak başsağlığı dileklerini ileten ABD Başkanı Joe Biden'e teşekkür etti.

Ne olmuştu?

İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na 26 Ocak'ta düzenlediği baskında aralarında 9 Filistinli öldürülmüştü. Baskının ardından bölgede çıkan olaylarda işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Er-Ram beldesinde de 22 yaşında bir Filistinli yaşamını yitirmişti.

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan yasa dışı bir Yahudi yerleşim biriminde dün düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi ölmüş, 3 kişi yaralanmıştı. İsrail polisi, olay yerinden araçla kaçan saldırganı takip etmiş, silahlı çatışmada öldürüldüğünü açıklamıştı. Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi yakınlarındaki Silvan Mahallesi'nde de bugün düzenlenen silahlı saldırıda 1'i ağır, 2 İsrailli yaralanmıştı.