İsrail Genelkurmay Başkanı'ndan orduya 'teyakkuz' talimatı

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Cenin Mülteci Kampı'nda 9 Filistinli öldürdükleri baskının ardından ordunun "teyakkuz seviyesini yükseltme" emri verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskının ardından ordunun teyakkuz seviyesinin yükseltilmesi talimatı verdi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Genelkurmay Başkanı Halevi'nin, Cenin'e düzenlenen baskını değerlendirmek üzere İstihbarat Teşkilatı Başkanı, Orta Bölge Komutanı, Harekat Başkanı, Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinatörü ile İsrail İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet'ten (Şabak) temsilcilerin katıldığı bir toplantı düzenlediği aktarıldı.

Açıklamada, Genelkurmay Başkanı Halevi'nin, ordunun teyakkuz seviyesinin yükseltilmesi ve muhtemel saldırılara karşı baskınların sürdürülmesi talimatı verdiği belirtildi.

OCAK AYINDA 29 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail güçlerinin Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na bugün düzenlediği baskında 9 Filistinli öldürülmüştü. Filistin Sağlık Bakanlığı baskında 4'ü ağır 20 Filistinlinin de yaralandığını duyurmuştu.

İsrail askerlerinin yılbaşından bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te açtığı ateşlerde 5'i çocuk toplam 29 Filistinli hayatını kaybetti.

BM'DEN 'ENDİŞE DUYUYORUZ' AÇIKLAMASI

Birleşmiş Milletler (BM) Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, işgal altındaki Batı Şeria'da "şiddet sarmalının" sürmesinden endişe duyduğunu belirtti.

Yazılı açıklama yapan Wennesland, "İşgal altındaki Batı Şeria'da devam eden şiddet sarmalı beni derinden rahatsız ediyor ve üzüyor. Bugün İsrail'in Cenin'de düzenlediği gözaltı operasyonu sırasında aralarında silahlıların ve bir kadının da bulunduğu 9 Filistinlinin öldürülmesi, çarpıcı bir örnektir" ifadelerine yer verdi.

"2022'ye damgasını vuran yüksek seviyelerde şiddet ve diğer olumsuz eğilimlere, bu yılın başından bu yana da tanık olmaya devam edildiğini" aktaran Wennesland, "Gerginliğin bir an önce düşürülmesinin ve daha fazla can kaybının önlenmesinin kritik şekilde önem taşıdığını" kaydetti.

İsrailli ve Filistinli yetkililere "gerilimi düşürme, sükuneti yeniden tesis etme ve daha fazla çatışmadan kaçınma" çağrısında bulunan Wennesland, yetkililerle ilişkisini aktif şekilde devam ettirdiğini vurguladı. (HABER MERKEZİ)