Netanyahu kara harekatını Tevrat alıntısıyla anlattı: Yeşaya kehanetini göreceğiz

İsrail'e “yurtdışından silahlar gelmekte” olduğunu daha da fazla silahlanacaklarını söyleyen İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'ye yönelik kara harekatını ise Tevrat'tan yaptığı alıntıyla anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hamas'ın 7 kEim saldırılarının ardından Gazze'de katliama girişen İsrail'in başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun kara harekatına hazırlandığını söylerken Tevrattan alıntılar yaptı. 

Gazze Şeridi’ne yönelik kara harekatı hakkında basın açıklaması yapan Netanyahu, “Kara harekatına hazırlanıyoruz. Ne zaman ve nasıl olacağına ilişkin herhangi bir detay vermeyeceğim. Hesaba kattığımız değerlendirmelere ilişkin de detay vermeyeceğim. Bu değerlendirmelerin çoğu İsrail kamuoyu tarafından bilinmiyor ve bu iyi bir şey.” dedi.

İsrail'e “yurtdışından silahlar gelmekte” olduğunu, bunu daha fazla silahlanma ile sürdüreceklerini vurgulayan Netanyahu “Vatandaşları silah kullanmaya teşvik ediyoruz ancak bunu kontrollü bir şekilde yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda İsraillilere seslenen Netanyahu, Hamas’a karşı Tevrat’ın "Yeşaya" kitabındaki “kehaneti” göreceklerini öne sürerek, şunları söyledi: "Artık tek bir amaç için bir araya gelmenin zamanıdır; Zafere ulaşmak için hızla ilerlemek. Ortak gücümüz ile haklılığımıza ve Yahudi halkının ebediliğine olan derin inancımızla Hamas'a karşı Yeşaya kehanetini göreceğiz. ‘Ülkenden şiddet, sınır boylarından soygun ve yıkım haberleri duyulmayacak artık. Surlarına kurtuluş, kapılarına Övgü adını vereceksin’(Yeşaya 60:18).” (HABER MERKEZİ)