'Netanyahu, Gazze'de hedefi olmayan bir savaş yürütüyor'

İsrail'in eski genelkurmay başkan yardımcısı Golan, Netanyahu'nun Gazze'de 'hedefi olmayan bir savaş yürüttüğünü' söyledi. Gazze'de, bir gecede 47 Filistinli öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusunun, bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi'nin güneyinde 47 Filistinliyi öldürdüğü bildirildi. Gazze'nin orta kesimlerinde dün akşamdan bu yana devam eden bombardımanda, 40 Filistinliyi öldüren ve onlarca kişiyi yaralayan İsrail güçlerinin Refah kentinin batısındaki Kanada Mahallesi'nde de "Ebu el-Avf" ailesine ait bir evi bombalaması sonucu onlarca Filistinli yaralandı.

Han Yunus'ta ise 'El Nebris' ailesinin evini hedef alan İsrail güçleri bir Filistinliyi öldürdü, 4'ünü de yaraladı. İsrali güçlerinin gece saatlerinde Han Yunus'un merkezindeki Ebu Hamid kavşağında öldürdüğü 3 Filistinlinin cenazesi de bölgedeki Nasır Hastanesi'ne getirildi.

DRONE SALDIRISINDA 13 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada ise İsrail ordusuna ait insansız hava aracının, El Emel Hastanesi'ni hedef alarak, hastane içinde bulunan 13 yaşındaki Emir Rami Avde'yi öldürdüğü bildirildi. Han Yunus'un doğusundaki Man bölgesini hedef alan işgal güçleri de 2 Filistinliyi öldürdü, birçok kişiyi yaraladı.

'HEDEFLER ÇOK NET BİR ŞEKİLDE VURGULANMALI'

İsrail'in eski genelkurmay başkan yardımcısı Yair Golan ise, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'de 'hedefi olmayan bir savaş yürüttüğünü' söyledi. "Savaşın hedeflerini tanımlayamayan bir hükümetle çatışmayı sürdürmek imkansızdır" ifadelerini kullanan Golan, şöyle devam etti: 

“Netanyahu, Filistin Yönetimi'nin Gazze Şeridi'ne girmeyeceğini söylediğinde geriye kim kalıyor? Bu, Gazze Şeridi'ni bizim yöneteceğimiz anlamına mı geliyor? Bunu çok net bir şekilde vurgulamak gerekiyor. İsrail, en iyi erkek ve kadınlarının uğrunda savaştığı ve canlarını feda ettiği hedefi olmayan bir savaş yürütüyor."

'REHİNELERİ GERİ ALMAK YERİNE SAVAŞI SÜRDÜRMEYİ TERCİH EDİYOR'

 İsrailli gazeteci ve yazar Gideon Levy de, Gazze'de ölen askerlerin sayısındaki artışın savaşı destekleyen İsrailliler üzerinde 'pek bir etki yaratmadığını' dile getirdi. 'Netanyahu üzerindeki kamuoyu baskısının sınırlı olmasına oldukça şaşırdığını' söyleyen Levy, “İsrail, rehineleri geri almak yerine savaşı sürdürmeyi tercih ediyor. Bu çok acımasız bir seçim" dedi ve şu ifadeleri kullandı: 

“Sadece tek bir konuda baskı var: Rehinelerin serbest bırakılması. Geri kalan hiçbir şeye dokunulmuyor. Gazze'nin feda edilmesi İsrail'de kimseyi ilgilendirmiyor ancak her aile için çok korkunç olan askerleri kaybetmek bile şu anda büyüyen protestolar için bir koz değil." 

İsrail ordusu, 2,5 ayı aşkın süredir bombaladığı abluka ve işgal altındaki Gazze Şeridi'nde 8 askerinin daha öldürüldüğünü duyurdu. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nde 8 İsrail askerinin öldürüldüğü belirtildi. İsrail askerlerinin isim ve fotoğraflarının da yer aldığı açıklamada, ölen ve yaralanan personelin ailelerinin bilgilendirildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, yaralı askerlerin hastaneye götürüldüğü bilgisine yer verildi. İsrail ordusunun son verilerine göre, Gazze Şeridi'ne saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana karadan işgal sürecinde öldürülen İsrail askeri sayısı 152'ye yükselirken, toplam ölen asker sayısı da 485 oldu. (DIŞ HABERLER)