Nepal'de deprem: Ölü sayısı 157'ye yükseldi

Güney Asya ülkesi Nepal'de meydana gelen depremde en az 157 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Asya ülkesi Nepal'in batısındaki Jajarkot bölgesinde 3 Kasım Cuma akşamı meydana gelen depremde en az 257 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. İlk belirlemelere göre, depremde 128 kişinin öldüğü açıklanmıştı, yetkililer, ölü sayısının artabileceği uyarısı yapmıştı. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, dün yerel saatle 23.47'de yaşanan depremin büyüklüğünü Nepal'in Uluslararası Sismoloji Merkezi 6,4 olarak ölçerken, Almanya'nın Jeobilim Araştırma Merkezi depremin büyüklüğünü 5,7, ABD Jeolojik Araştırma Kurumu ise 5,6 olarak açıkladı. Depremin, 2015 yılında 9 bin kişinin öldüğü çifte depremin ardından Nepal'de meydana gelen en ölümcül deprem olduğu bilgisi paylaşıldı.

TOPRAK KAYMASI YOLLARI KAPATTI, KÖYLERLE İLETİŞİM KESİLDİ

Polis Sözcüsü Kuber Kadayat, Jajarkot'ta 105, Rukum'da 52 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Depremin merkez üssünün Ramidanda Köyü olduğu ifade edilirken, Rukum'da en az 85 kişinin, Jajarkot'ta ise 55 kişinin yaralandığı belirtildi.

Dağlık bölgelerde arama-kurtarma ekiplerinin köylülerle birlikte çöken evlerden ölü ve yaralıları çıkardığını dile getiren yetkililer, toprak kayması dolayısıyla yolların kapalı olduğunu ve bazı köylere ulaşılamadığını vurguladı.

Yetkililer, sabah saatlerinde ölü sayısının artmasının beklendiğine işaret ederek, çok sayıda köyle iletişimin kesildiğini kaydetti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Nepal deprem