Nekbe'nin yıldönümünde Hamas'tan açıklama: Gazze'deki soykırım sessiz kalanların alınlarında utanç lekesidir

Hamas'ın açıklamasında, "Batılı güçlerin halkımız ve meşru hakları konusunda uyguladığı çifte standart politikasının insani değerlere karşı işlenmiş büyük bir suç olduğunu belirtiyoruz" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hamas, Nekbe'nin 76'ncı yılı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. İsrail'in Gazze'de 8 aydır sürdürdüğü saldırıları 'soykırım' olarak niteleyen Hamas, soykırım ve 76 yıldır devam Nekbe'nin (Büyük Felaket) sessiz kalanların alnında bir 'utanç lekesi' olduğunu belirtti.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Ne kadar uzun sürerse sürsün, saldırgan, ortakları ve destekçileri ne kadar güçlü olursa olsun, halkımız, toprakları ve hakları konusunda yenilgi, teslimiyet ya da uzlaşma tanımadığını dünyaya kanıtlamış, mücadelesinin meşruiyetini ve haklılığını yeniden teyit etmiş, özgürlük, bağımsızlık, kendi kaderini tayin ve başkenti Kudüs olan tam egemen bir Filistin devletinin kurulması için haklı bir ulusal kurtuluş davası olarak küresel varlığını yeniden tesis etmiştir."

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'E ÇAĞRI

"ABD yönetiminin Gazze Şeridi, Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs'te siyonist saldırganlık ve suçluluğa verdiği destek ile Batılı güçlerin halkımız ve meşru hakları konusunda uyguladığı çifte standart politikasının tüm insani norm ve değerlere karşı işlenmiş büyük bir suç olduğunu belirtiyoruz" denilen açıklamada, İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkumlara da değinildi:

"Özgürlüklerine kavuşana kadar onlara sadık kalacağız. İşgali, onlara yönelik ihlallerini ve suçlarını tırmandırmaması konusunda uyarıyoruz. Hapishanelerindeki tutsak ve tutukluların yaşamları ve güvenliklerinden tamamen işgal rejimi sorumludur. Birleşmiş Milletler ile insan hakları ve insani yardım kurumlarını işgalin onlara yönelik sistematik ihlallerini suç haline getirmek ve durdurmak için her türlü müdahalede bulunmaya çağırıyoruz.

Filistin içindeki kamplarda ve diasporada milyonlarca Filistinli mültecinin acı çekmeye devam etmesinin doğrudan sorumlusu siyonist işgaldir. Bu mültecilerin yerlerinden edildikleri evlerine geri dönme konusundaki meşru haklarından feragat edilemez ya da taviz verilemez. Buradan, Birleşmiş Milletler ve UNRWA'ya, mültecilerin haklarını desteklemek, geri dönüşleri sağlanana kadar onlara yardım ve insan onuruna yakışır bir yaşam sağlamak için yasal ve insani sorumluluklarını üstlenmeleri çağrısında bulunuyoruz."

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)