Nehirde cesedi bulunmuştu: Interpol, halktan yardım istedi

Interpol ve Almanya polisi, 19 Mayıs 2022'de Tuna Nehri'nde ölü bulunan bir çocuğun kimliğinin tespit edilebilmesi ve ölümünün aydınlatılabilmesi için halktan yardım istedi.

Fotoğraf: Bavyera Polisi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın Bavyera Polisi ve Interpol, bundan bir yıl önce eyaletteki bir nehirde cesedi bulunan 5-6 yaşlarındaki çocuk cesedinin kimlik tespiti için halktan yardım istedi.

BBC'nin haberine göre, olayla ilgili detayları paylaştığı bir 'siyah bildirim' (black notice) yayınlayan Interpol, çocuğun cesedinin Mayıs 2022'de Tuna Nehri'nde bulunduğu bilgisini paylaştı. Interpol, çocuğun kimliğinin tespit edilebilmesi ve 'ölümüyle ilgili şüpheli durumların' açıklığa kavuşturulabilmesi için halkın yardımını istedi. Açıklamada, "Birileri bir yerlerde bu çocukla ilgili bir şeyler biliyordur" ifadeleri kullanıldı. 

'BAŞKA BİR ÜLKEDEN GELİYOR OLABİLİR'

Konuya ilişkin konuşan Interpol Genel Sekreteri Jurgen Stock, 'çocuk, insan kaçakçılığı, kaçırma ya da şiddet mağduru da olsa ölümünü aydınlatmaya' kararlı olduklarını söyledi. 

Interpol'ün nehirde bulunan çocukla ilgili yayınladığı 'siyah bildirim' aynı zamanda kurumun bir çocukla ilgili halktan ilk yardım istemesi. Cesedi bulunan çocuğun robot resmini de paylaşan Interpol'ün açıklamasına göre, çocuk, 19 Mayıs 2022'de vücudu folyoya sarılı ve kaldırım taşı bağlanmış bir şekilde Tuna Nehri'nde bulunmuştu. 

BBC'ye açıklama yapan Interpol, bir çocuğun bu kadar uzun bir süre boyunca kimliğinin tespit edilememesinin alışılmadık bir durum olduğunu söyledi. Interpol, bunun çocuğun başka bir ülkeden geliyor olabileceğine işaret etme ihtimaline de dikkat çekti. Kurum, konuyla ilgili bilgisi olan kişilerden Almanya polisi ile iletişime geçmesini istedi. (DIŞ HABERLER)