Nebati, Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Varhelyi ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Brüksel temasları kapsamında Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Oliver Varhelyi ile görüştü.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Avrupa Parlamentosu'nda ‘Türkiye Ekonomi Modeli’ konulu panelde konuşma yaptıktan sonra, Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Oliver Varhelyi ile görüştü.

DHA'nın haberine göre Nebati, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi'nin özel davetlisi olarak bulunduğu Belçika'nın başkenti Brüksel'de, Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Oliver Varhelyi ile görüştü.

Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Sayın Oliver Varhelyi ile AB müzakere sürecimizi ele aldık. Küresel zorlukların arttığı bu dönemde AB'ye en fazla katkı sağlayabilecek aday ülkenin Türkiye olduğunun altını çizdik. IPA III dönemindeki iş birliğimizin geliştirilmesi, yeşil dönüşüm ve dijitalleşme konularında görüş alışverişinde bulunduk. Ayrıca, Türkiye Ekonomik Modeli üzerine detaylı değerlendirmelerde bulunduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde oluşan tahıl koridorunun, gıdaya erişim ve gıda fiyatlarındaki olumlu etkisinin değerlendirmelerini yaptık" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)