'Ne zaman ki AK Parti başarılı kadroları tasfiye etti, Türkiye bu duruma geldi'

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal, AK Parti’nin içindeki liyakatlı ve başarılı kadroları tasfiye etmesi sonucu ülkenin bu duruma geldiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Milletvekili Hasan Karal, Rize’de düzenlenen iftar programında partililer ve yurttaşlarla bir araya geldi.

Ali Babacan’ın ekonominin başında olduğu dönemlerde Türkiye’nin altın yıllarını yaşadığının altını çizen Karal, liyakatsız kadrolar dolayısıyla bugün vatandaşların her geçen gün fakirleştiğine dikkat çekti. Karal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de uzun yıllar ekonomiyi yönetmiş Sayın Genel Başkanımızın öncülüğündeki ekonomik kadronun, ülkemize sağlamış olduğu başarılarıyla hep övünmüştük. Ama ne zaman ki Ak Parti kendi içindeki ehliyetli, liyakatlı ve başarılı kadroları bir bir tasfiye etti veya gerçek başarı öyküsünün sahipleri, kendilerine bu kadrolarda yer bulamadı, işte Türkiye’nin geldiği durum ortada. Ülkemiz iyiye gitmiyor, her geçen gün fakirleşiyor. Dış politikada, ekonomide, hukukta, adalette, sosyal politikalarda her anlamda her geçen gün geriye gidiyor.”

'ÜLKEMİZİN ŞAHLANMASINA LİDERLİK YAPACAK OLAN ALİ BABACAN’DIR'

Milletvekili Karal, Türkiye’nin içinde bulunduğu bu sıkıntılı ortamdan, ehliyetli ve liyakatlı kadroların iş başına gelmesiyle başarılı çıkacağını vurguladı. Mevcut anlayışla, iktidarın ortaya koyduğu performansla milletin fakirleşmesinin daha çok hızlanacağını sözlerine ekleyen Karal, “Bunun için önümüzdeki genel seçimlerde inşallah ehliyetli, liyakatlı ve işi bilen kadroların yönetime geçmesi gerekiyor. Erozyona uğramış ekonomi, insan hakları, hukuk, adalet, kalkınma gibi temel konular başta olmak üzere ülkemizin yeniden bir sıçrama yapmasına, yeniden şahlanmasına liderlik yapacak olan Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde nice güzel günler göreceğiz” şeklinde konuştu.