NASA'nın yeni yöneticisi Carl Sagan'ın kitabına el basarak yemin etti

Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nin ilk kadın direktörü Dr. Lystrup, göreve başlamadan önce Sagan'ın kitabına el basarak yemin etti. Lystrup, "Harika bir ekibe liderlik etmekten dolayı onur duyuyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NASA'nın Maryland eyaletindeki Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nin yeni direktörü Dr. Makenzie Lystrup, görevine başlamadan önce Carl Sagan'ın 'Soluk Mavi Nokta: İnsanın Uzaydaki Geleceğine Bir Bakış' kitabına el bastı. Washington'daki NASA genel merkezinde 6 Nisan'da Dr. Lystrup için tören düzenlendi. Lystrup, törende NASA Başkanı Bill Nelson'ın huzurunda Soluk Mavi Nokta'ya el basarak yemin etti. 

Merkezin ilk kadın direktörü olan Lystrup, "Böylesine çeşitliliğe sahip, harika ve dünyaca ünlü bir ekibe liderlik etmekten dolayı onur duyuyorum" ifadelerini kullandı. Lystrup'ın 'doğal lider' olduğunu söyleyen NASA Başkanı Bill Nelson ise, yeni direktörün yönetiminde uzay araştırma laboratuvarının yenilik ve keşif yapmayı sürdüreceğini ifade etti.

İlk kez 1994'te yayımlanan kitap adını, uzay aracı Voyager 1'in yakaladığı Dünya'nın ikonik görüntüsünden alıyor. (HABER MERKEZİ)