NASA'nın Adanalı astronot adayı: Deniz Burnham

Adana'daki İncirlik Üssü'nde doğan Teğmen Deniz Burnham, NASA'nın 12 bin kişi arasından Astronot Aday Programı'na seçilen 10 kişi arasına girdi. Zeydan Karalar da Burnham'ı tebrik etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) seçtiği astronot adayları arasında Adana doğumlu bir Amerikalı olan Deniz Burnham da yer aldı.

ABD donanmasında teğmen olarak görev yapan Burnham, 12 bin aday arasından Astronot Aday Programı'na seçilen 6 erkek ve 4 kadın 10 kişi arasına girmeyi başardı.

36 yaşındaki Burnham’ın, aile üyeleri İncirlik Üssü'nde görev yaptığı sırada Adana'da doğduğu bilgisi paylaşıldı.

California’da kimya ve makine mühendisliği üzerine eğitim alan Burnham’ın, uzun yıllar enerji alanında çalışarak birçok petrol sondaj projesini yönettiği, hobi olarak da deniz uçağından helikopterlere ve motorsuz planörlere kadar birçok uçan aracı kullanabildiği kaydedildi.

Diğer 9 adayla Ocak 2022’den itibaren 2 yıllık yoğun ön astronotluk eğitimi alacak olan Burnham'a Adana'dan da tebrik mesajları gitti. 

'UZAYDA BİR ADANALI'

ABD Adana Konsolosluğu'nun resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Adana doğumlu Deniz Burnham'ı NASA tarafından 2021 Astronot Aday Programı'na seçildiği için tebrik ederiz. Burnham, 12 bin aday arasından programa seçilen 10 kişi arasında yer alıyor ve uzay görevlerinde çalışmadan önce 2 yıllık eğitim alacak. Burnham, ABD donanmasında teğmen olarak İhtiyat Teşkilatı'nda görev yapıyor. Kimya ve makine mühendisliği alanlarında üniversite derecesi almıştır. Kanada, Teksas ve Alaska dahil olmak üzere Kuzey Amerika'da enerji endüstrisinde deneyimli bir liderdir."

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da sosyal medya hesabından Burnham'ı tebrik etti: "Uzayda bir Adanalı... NASA'da binlerce kişi arasından astronot adayı olarak seçilen Adana doğumlu Deniz Burnham'ı tebrik ediyorum. Yer çekimsiz ortamda başarılar. (HABER MERKEZİ/AA)