Namibya'da yerel seçimi Adolf Hitler kazandı

Namibya'daki yerel seçimde Adolf Hitler Uunona, bölgesel meclise seçildi. İsmini babasının verdiğini dile getiren Uunona, Nazi ideolojisiyle ilgisinin olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afrika ülkesi Namibya'daki yerel seçimde Adolf Hitler Uunona, isimli bir siyasetçi seçimi kazandı. Namibyalı siyasetçinin Nazi lideri Adolf Hitler'le olan isim benzerliği dünya medyasında yer buldu.

Adolf Hitler Uunona, geçen hafta yapılan seçimde, iktidardaki SWAPO partisinden Ompundja bölgesinin yerel meclisine girmeye hak kazandı.

Alman Bild gazetesine konuşan Adolf Hitler Uunona, dünyayı hakimiyet altına almak gibi bir planı olmadığını söyledi ve Nazi ideolojisiyle ilgisi olmadığını belirtti.

İsmini babasının verdiğini dile getiren Uunona, “Muhtemelen Adolf Hitler'in neyi temsil ettiğini anlamadı. Çocukken bunu normal bir isim gibi gördüm. Bu adamın dünyaya hakim olmak istediğini büyüyünce anladım. Bu isme sahip olmam dünyayı ele geçirmek istediğim anlamına gelmez” dedi.
Eşinin kendisine Adolf diye seslendiğini, halkın önüne bu isimle çıktığını ifade eden Uunona, artık isimini değiştirmesinin zor olduğunu söyledi.

Namibya, 1884-1915 arasında Almanya sömürgesiydi. Ülkede Almanca kişi ve yer isimlerine rastlamak mümkün. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Namibya Adolf Hitler