Nafaka ödemeyen AK Partilinin başvurusuyla kadın derneğine kapatma davası açılmış

AK Partili Ahmet Eliaçık'ın 300 liralık nafakayı ödememesi üzerine hapis cezası aldığı ve bundan sonra Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'ne dava açtığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği hakkında ‘kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek’ suçlamasıyla kapatma davası açıldı. Davanın, boşandığı eşine aylık 300 TL nafakayı ödemediği için iki gün cezaevinde kalan Ahmet Eliaçık isimli bir AK Partilinin başvurusu üzerine açıldığı ortaya çıktı.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Eliaçık'ın İstanbul Valiliği Dernekler Müdürlüğü’ne yaptığı şikayet başvurusu üzerine kapatma davası açıldığını yazdı.

Buna göre Eliaçık, boşandığı eşine 300 TL’lik nafakayı ödemediği için cezaevine girdi, iki gün sonra da üyesi olduğu AK Parti Kayseri İl Başkanlığı’nın nafakayı ödemesiyle serbest kaldı. Eliaçık, cezaevi önünden kadın derneklerini ve kadın haklarına yönelik düzenlemeleri hedef alan açıklamalar da yaptı.

"Eliaçık, o andan sonra, 'zulmün' sorumlusu olarak gördüğü İstanbul Sözleşmesi'ne ve kadın örgütlerine karşı savaş açtı" diyen Saymaz, şöyle devam etti: "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'ni (KCDPD) kapattırmak için intikam yemini etti. Savcılığa, İçişleri Bakanlığı'na ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne e-mail gönderdi. Tarih, Kasım 2016'ydı."  (HABER MERKEZİ)