Naci Görür 7.2'lik depremi hatırlattı: Hassas bölge

Maraş'ın Pazarcık ilçesinde dün akşam saatlerinde 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Prof. Dr. Naci Görür "Maraş bölgesi yer bilimciler için hassas bir bölge" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş'ın Pazarcık ilçesinde dün saat 20.23'te 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Maraş'ta 1822 yılında 7.2 büyüklüğünde deprem olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, "Maraş bölgesi yer bilimciler için hassas bir bölge” dedi.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Birkaç gün önce Hatay'ın Baldıran ilçesindeki 4.7 büyüklüğünde meydana gelen depremi de hatırlatan Görür, depremin Doğu Hatay Fay zonunda olduğunu söyledi.

Görür, Maraş'ta 1822 yılında 7.2 büyüklüğünde deprem olduğuna dikkat çekerek "Maraş bölgesi yer bilimciler için hassas bir bölge” dedi.

Görür'ün paylaşımı şu şekilde:

“Birkaç gün önce de aynı bölgede Baldıran/Kırıkhan'da 4,7 deprem olmuştu. Bu deprem Doğu Hatay Fay zonunda. Daha önce söylemiştim burada 1822'de 7, 2 deprem olmuş. Maraş bölgesi yer bilimciler için hassas bir bölge” dedi. (HABER MERKEZİ)