Myanmar'da madende toprak kayması: 36 kişi kayıp

Myanmar'ın kuzeyinde yasa dışı faaliyet gösterdiği iddia edilen bir yeşim madeninde meydana gelen toprak kaymasında en az 36 kişinin kayıp olduğu, sekiz kişinin hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Myanmar'ın kuzeyindeki yeşim madeninde meydana gelen toprak kayması sonucu ilk belirlemelere göre 30'dan fazla kişinin kaybolduğu bildirildi. Dünyanın en büyük yeşim kaynaklarına sahip Myanmar'ın Kachin eyaletinin Hpakant bölgesindeki maden ocağındaki toprak kaymasının yerel saatle 15.30 sıralarında yaşandığı açıklandı.

AA'nın haberine göre, güvenlik endişesiyle adını vermek istemeyen arama-kurtarma yetkilisi, Hpakant bölgesindeki madende çalışan 30'dan fazla işçinin toprak kayması sonucu göle sürüklendiğini belirtti. Kaybolan madenciler için arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydeden yetkili, yaralanan sekiz kişinin hastaneye kaldırıldığını söyledi. Heyelanın olduğu maden ocağının yasa dışı faaliyet gösterdiği de iddia edildi.

100'DEN FAZLA ARAMA-KURTARMA PERSONELİ ÇALIŞMALARA KATILIYOR

Reuters haber ajansı da konuya ilişkin haberinde en az 36 kişinin kayıp olduğu ve hayatlarını kaybettiklerinden endişe duyulduğu bilgisini paylaştı. 100'den fazla kişinin arama-kurtarma çalışmasına katıldığı olay yerinde henüz ceset ya da yaralıya ulaşılamadı.

Maden ocaklarındaki kazalar nedeniyle her yıl çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği Myanmar, küresel çaptaki yeşim üretiminin yaklaşık yüzde 90'ını karşılıyor. Hpakant'daki maden ocağında 2020'de meydana gelen kazada çoğu göçmen 160'dan fazla işçi, Ekim 2021'deki heyelanda da altı kişi hayatını kaybetmişti. (DIŞ HABERLER)