Smash Mouth'un solisti Steve Harwell hayatını kaybetti

Bir süredir karaciğer yetmezliği nedeniyle gözetim altında tutulan müzisyen Steve Harwell, 56 yaşında hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "All Star" ve "I'm a Believer" şarkılarıyla tanınan Smash Mouth'un kurucularından Steve Harwell, ABD'nin Idaho eyaletinin Boise şehrinde bulunan evinde karaciğer yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. 

Kayıp Rıhtım'ın aktardığı habere göre, Smash Mouth grubunun menajeri Robert Hayes, Harwell'in ölüm haberini doğruladı. Harwell’in “huzurlu bir şekilde yaşamını yitirdiğini” belirten Hayes, "Steve iki yıldır Smash Mouth’tan emekli olmuştu. Grup yeni vokalisti Zach Goode ile turnelere devam ediyor. Bununla birlikte Steve’in mirası müzik sayesinde yaşamaya devam edecek. Steve ile beraber Smash Mouth dünya çapında 10 milyondan fazla albüm sattı ve iki defa 1 numaralı hit single, beş defa Top30 single, üç defa Hot 100 single, dört defa Billboard 200 albümü ve bir Grammy adaylığı alarak listelerin zirvesine yerleşti" ifadelerini kullandı.

'BİR ROMA MUMU GİBİ GÖKYÜZÜNE YÜKSELEN, HAYATIN KENDİSİNDEN BÜYÜK BİR KARAKTERDİ'

Hayes, yaptığı açıklamaya “Steve’in ikonik sesi, kendi kuşağının en tanınmış seslerinden birisiydi,” diyerek devam etti. Harwell'in hayranlarını ve sahneye çıkmayı sevdiğini söyleyen Hayes, "Steve Harwell gerçek bir Amerikandı. Bir Roma mumu gibi gökyüzüne yükselen, hayatın kendisinden daha büyük bir karakterdi. Steve dolu dolu bir hayat yaşadı. Tükenmeden önce evrenin dört bir yanında ışıl ışıl yanıyordu" dedi. 

Harwell, müzik kariyerine Kaliforniya’nın San Jose kentinde F.O.S. (Freedom of Speech) grubuyla rap müzisyeni olarak başladı. Grubun dağılmasından sonra 1990 yılında arkadaşı davulcu Kevin Coleman ile çalışmaya başladı. Daha sonra gitarist Greg Camp ve basçı Paul De Lisle ile bir araya geldi. Smash Mouth olarak bilinen bu ekibin ilk albümü "Fush Yu Mang", 1997’de piyasaya çıktı. Albümden Walkin’ on the Sun parçası, Billboard’un Modern Rock Tracks listesinde bir numaraya yükseldi. Grubun ikinci albümü "Astro Lounge" ise kendisine "Shrek" filmi dahil olmak üzere birçok sinema yapımında yer bulan "All Star" şarkısını içeriyordu.  (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)