Müzisyen Adnan Karaduman hayatını kaybetti

Kemanıyla çok sayıda sanatçıya konser ve albüm çalışmalarında eşlik eden müzisyen Adnan Karaduman, 57 yaşında hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Keman virtüözü Adnan Karaduman, tedavi gördüğü Bursa Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Kemanıyla çok sayıda sanatçıya konser ve albüm çalışmalarında eşlik eden Karaduman, 57 yaşındaydı.

Karaduman'ın cenazesi 18 Aralık Pazar günü ikindi namazından sonra, İstanbul Edirnekapı Mihrimah Sultan Camii’nden son yolculuğuna uğurlandı. 

ADNAN KARADUMAN KİMDİR?

Adnan Karaduman, 1965 yılında Gaziantep'te doğdu. Dedesi ve amcası gibi kanuni olan babasından, ailedeki 5 kardeşi ile birlikte ilk müzik eğitimini aldı.

Ağabeyi Halil Karaduman’ın desteği ile 1978 yılında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı'na girdi. 11 yıllık eğitimin ardından keman bölümünü bitirdi. Okul döneminden itibaren yurt içi ve yurt dışında çeşitli sanatçılara, albüm ve konser çalışmalarında eşlik etti.

Uzun yıllar kemanıyla pek çok sese konser ve albüm çalışmalarında eşlik eden, çeşitli orkestra ve yaylı gruplarında çalışan Adnan Karaduman’ın ilk solo albümü “Meçhul”, Kalan Müzik tarafından yayımlandı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)