Mustafa Sarıgül İliç'te: Bütün dikkatler burada olsun

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, toprak kaymasının yaşandığı İliç'teki maden alanına gitti. Sarıgül, "Bütün dikkatler İliç'te olsun" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erzincan İliç ilçesindeki bir altın madeninde 13 Şubat 2024 tarihinde toprak kayması yaşandı. Aradan geçen 32 güne rağmen toprak altında kalan 9 işçiye ulaşılamadı. 

İliç ilçesine giden CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, burada incelemelerde bulundu. 

'BUNDAN DAHA BÜYÜK BİR FELAKET OLABİLİR Mİ?

Sarıgül, Türkiye'nin kalbinin İliç'te attığını söyledi. Sarıgül, şunları ifade etti: "Günlerdir buradayız. Bütün yurttaşlarımız burada. Türkiye'nin kalbi burada atıyor. 9 tane canımıza ne yazık ki hala ulaşılamadı. Ateş düştüğü yeri yakıyor. O annelerin, babaların, anneannelerin, babaannelerin, eşlerin, çocukların neler çektiğini hissedebiliyor musunuz? Yüreğimiz paramparça. Aile diyor ki 'oğlumun cenazesini getirin kurban keseceğim.' Bundan daha büyük bir felaket olabilir mi?

Bu mübarek günde İliç'teyiz. Ne unutacağız ne unutturacağız. Bütün dikkatler İliç'te olsun. Konunun üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bütün heyetlerimiz, milletvekillerimiz canla başla, Meclis'te kurulan araştırma komisyonu bu konuyu enine boyuna araştıracağız.

Bizim için en önemli konu ne biliyor musunuz? İnsan sağlığı... Doğa ve çevreyi korumak için yapılması gereken bütün tedbirlerin üzerinde detaylı bir şekilde duracağız. Arama kurtarma çalışmaları Erzincan Valiliği önderliğinde AFAD ile birlikte yoğun bir şekilde devam ediyor ama yüreğimiz yanıyor yüreğimiz."