Mustafa Kemal Üniversitesi'nin 40 akademisyeni ve 120 öğrencisi depremde hayatını kaybetti

Maraş depremlerinden etkilenen Mustafa Kemal Üniversitesi'nde 40 akademisyen, 120 öğrenci ve 70 idari personel vefat etti. Hatay'daki depremde üniversitenin hastanesi, de boşaltıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden olan Hatay'daki Mustafa Kemal Üniversitesi'nin (MKÜ) rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, 40 akademisyenin ve 120 öğrencisinin depremde hayatını kaybettiğini söyledi. Eren hâlâ ulaşamadıkları öğrencileri olduğunu ifade etti.

70 idari personelin de yaşamını yitirdiği üniversitenin bahçesinde konteyner kent kurulumu yapıldı.

DHA'ya konuşan Eren, depremde tek ayakta kalanın üniversite hastanesi olduğunu belirtirken, "Deprem sabaha karşı hepimizi evlerimizde yakaladığı için aslında birçok insan evlerinin içindeydi ve evleri yıkıldığında insan kayıpları da çok fazla oldu. Yağmur çok yoğun bir şekilde yağıyordu. Biz kendi yakınlarımızın hayatta olup olmadıklarını anladıktan sonra hızlı bir şekilde üniversiteye intikal ettik. Üniversitede özellikle hastanenin ayakta kalması gerekiyordu. Bölgede çünkü tek ayakta kalan bizim hastanemizdi. Diğerleri yıkılmıştı. Elektrik, su yok. Dolayısıyla hastane hizmetlerinin devam edebilmesi için jeneratör devredeydi. Mazot temin etmek zordu. O konuda epey zorluk çektik. 4'üncü gün elektrik geldi ve ardından su temin ettiğimiz kuyuları onardık. Trafolar onarıldı ve ardından su problemini de çözdük" dedi. 

 

20 ŞUBAT'TAKİ DEPREMLE BİRLİKTE HASTANE BOŞALTILDI

İlk depremlerde ayakta kalan üniversite hastanesinin 20 Şubat'a kadar hizmet verdiğini aktaran Prof. Dr. Eren, "20 Şubat'a kadar hastanemiz çok güzel bir şekilde hizmet verdi. Binlerce hastaya baktık o süreçte. Doktorlarımız gece gündüz çalıştılar. Özellikle başhekimimiz anne ve babasını kaybetmiş olmasına rağmen burada hastanenin başında sürekli tüm işleri koordine etti. 20 Şubat'taki depremle birlikte hastanemizde bazı hasarlar oluştu. Biz de tedbir amaçlı hastanemizi boşalttık ardından doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız var ve Hatay'ın sağlık hizmetlerine çok fazla ihtiyacı var. O nedenle hızlı bir şekilde bağlantılarımızı kurduk. Amerikalıların kurduğu sahra hastanesi çok kısa sürede devreye girdi. Birkaç gündür de hizmet veriyor. Orada hem sağlık hizmeti veriyoruz hem de eczane hizmeti ve diğer laboratuvar ortamını da sahra hastanesine yani açık alana çekmeye çalışıyoruz. Çalışmalar devam ediyor" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)