Murat Yetkin yazdı: Bahçeli, Erdoğan’a mayın tarlası gibi bir anayasa öneriyor

Murat Yetkin, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, muhalefet tarafından reddedilen anayasa önerisinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yeni pazarlık arayışı sayılabileceğine dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün yaptığı basın toplantısıyla, partisinin 100 maddelik yeni anayasa yazımının tamamlandığını duyurdu. 'Neden 100 madde?' sorusunu da kendi yöneltip yanıtladı: "Cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 maddelik anayasa."

Muhalefet 'ciddiyetten uzak' bulduğu MHP'nin önerisini reddetti. Gazeteci-yazar Murat Yetkin, 'Bahçeli, Erdoğan’a mayın tarlası gibi bir anayasa öneriyor' başlıklı yazısında, "MHP liderinin muhalefetçe anında reddedilen anayasa önerisi aslen Erdoğan ile yeni pazarlık arayışı sayılabilir" tespitini yaptı. 'Yetkinreport.com'daki yazısında 'Meclis operasyonlarına hazır olalım' diyen Yetkin, şu noktalara dikkat çekti:

"Bahçeli bu taslağı Erdoğan’a, pratik olarak sadece onunla oturup konuşmak üzere sunmuş olacak. Erdoğan iktidar koltuğunu korumak için MHP’ye sözde değil, anayasa yoluyla tavizler vermeye ortaklık tanımaya hazır mı? Soru bu.
Peki, bu Anayasayla seçimlere gidilirse ve Cumhur İttifakı kaybederse ne olacak? Sanırım Erdoğan da Bahçeli de bugün kullanılan bütün yetkilerin yeni iktidar tarafından 'hesap sorma' dahil kullanılacağının farkında. Yeni anayasa tartışmasının kısmen bu nedenle de başladığı giderek anlaşılıyor.

Eğer Erdoğan ve Bahçeli yeni anayasa üzerinde anlaşabilirlerse, parlamentoda en azından halkoylamasına gidecek 360 sandalyeye ulaşmaları gerekiyor. Bunun doğal sonucu olarak, ekonomi erken seçim için uygun olmasa da, milletvekili transferlerinden HDP üyeliklerinin düşürülmesi suretiyle ara seçim zorlamasına dek parlamento operasyonlarına hazır olmak gerekiyor."

Asıl mayın tarlasının başkan yardımcılıklarında olduğunu belirten Murat Yetkin yazısında,  MHP'nin önerisinin aslında tek muhatabının neden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan olduğunu da ele aldı.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ