Murat Yetkin: Sadece yeni bakanlar değil, yeni bakanlıklar gelebilir

Kabine değişikliği tartışmaları sürerken, gazeteci Murat Yetkin "Erdoğan bir süredir devlette yeniden yapılanma planlıyor ve eğer gelecekse 'yeni kabine' hazırlıklarına bu açıdan bakmak gerekiyor" dedi. Yetkin, yeni bakanlıklar gelebileceğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine değişikliği çalışmasının yeni bakanlıklar da içerdiğini yazdı.

Yetkin, 'Yeni kabine, yeni bakanlar, yeni makamlar' başlıklı yazısında "Şimdi aktaracaklarım, Ankara’da bir süredir hızlanan yeni kabine, yeni bakanlar ve nedense pek tartışılmayan yeni makamlar tartışmaları üzerine" dedi ve şöyle devam etti:

Hazırlıklar hemen hemen tamamlanmış durumda, Hemen hemen dememin nedeni Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son onay makamı olarak üzerinde yapacağı son dakika değişikliklerine tabi olması. Yani bunların tamamı da onaylanıp uygulamaya girebilir, bir kısmı da.

Erdoğan’ın kabine değişikliğine gideceği hem siyaset hem ekonomi çevrelerinde tartışılıyor. Bu tartışmaların çoğu ne yazık ki “olsa olsa” yöntemiyle fikir yürütme yöntemiyle ve isim değişikliği üzerinden yürüyor. Oysa Erdoğan bir süredir devlette yeniden yapılanma planlıyor ve eğer gelecekse “yeni kabine” hazırlıklarına bu açıdan bakmak gerekiyor. Evet, AK Parti Kongresi, fazlasıyla şişirilen beklentileri karşılayamadı ama Erdoğan’ın eli devlet yapısını yeniden kurgulamakta daha rahat; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi (CHS) buna izin veriyor.

Erdoğan onaylarsa, sadece yeni bakanlar değil, yeni bakanlıklar gelebilir.

YAZININ TAMAMI