Murat Kurum: İstanbul dışında bir gündemle uğraşmayacağız

Seçim çalışmaları kapsamında Bayrampaşa'da konuşan Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum vaatlerini yineledi ve "İstanbul dışında bir gündemle uğraşmayacağız" dedi.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, seçim çalışmaları kapsamında Bayrampaşa'da "Türkiye Yüzyılında Girişimci Kadınlar Buluşması" programına katıldı.

AA'nın aktardığına göre, Cumhur İttifakı Bayrampaşa Belediye Başkan adayı İlknur Kovaç Bayraktar'ı adaylığından dolayı tebrik eden Kurum, "Evi yuva yapan nasıl kadınsa, toprağı vatan yapan da kadınlardır. Bizim medeniyetimiz tam 15 asırdır, kadının varlığını sınırlı tutan toplumların aksine tarihin her döneminde kadınlarımızı sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamın merkezine koymuştur" dedi.

"Bir kadına doğru ayakkabıyı verin, gider o tek ayakkabıyla bütün dünyayı yürür ve fetheder" diyen Kurum, ilk işini kuran 100 bin girişimci kadına İBB'den 100 bin lira destek vereceklerini söyledi.

İhtiyaç sahibi emeklilerin İstanbul kartlarına aylık 2 bin 500 lira destek ödemesi vaadini de yineleyen Kurum, trafik sorunu için de "Sizlere rahat bir nefes aldıracağız" dedi.

'1,5 MİLYON EV RİSK ALTINDA'

 

İstanbul'un deprem riskine de işaret eden Kurum, afete dirençli bir İstanbul, bir Bayrampaşa inşa etmek istediklerini aktardı. Kurum, "Bugün 39 ilçemizdeki tüm annelerimiz, 1,5 milyon risk altındaki evde, inanın korku içinde yaşıyor. Hele hele 600 bin evin bugünden tezi yok acilen dönüştürülmesi gerekiyor. Planlı, programlı bir şekilde, ekip ruhuyla" dedi.

Bayrampaşa Millet Bahçesi'nin hazırlık sürecinden de bahseden Kurum, "Mahalle ölçeğinde bu millet bahçeleriyle birlikte, her mahalledeki hanımlarımız orada çocuğuyla güven içerisinde, o parkta gözü arkada kalmayacak, o parkta hanımlar kıraathanesinde hanımlar bir araya gelecek, sohbet edecek, orada günlerini yapacak, hatıralarını yad edecek ve aynı zamanda bu alanlar depremde birer toplanma alanı vazifesi görecek" dedi. Kurum kentsel dönüşüm için de 'yarısı bizden' kampanyası ile İBB olarak 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi ve 100 bin lira da taşınma ve kira yardımı vaadini yineledi.

 

Kurum, İstanbul dışında bir gündemle uğraşmayacaklarını da sözlerine ekledi.

(HABER MERKEZİ)