Murat Çeri yönetmenliğindeki ‘Bir Düş Gördüm’, Hindistan’da 'Dünya Sineması' seçkisinde

Murat Çeri’nin ilk sinema filmi "Bir Düş Gördüm", Hindistan’da düzenlenen 18. Chennai Uluslararası Film Festivali'nde ‘Dünya Sineması’ seçkisi kapsamında gösterilecek. Film, bir trafik kazasında babasını kaybeden ve annesi hastanede komada olan 8 yaşındaki Tarık’ın hafızasını kaybetmesini ve köyde yaşayan dedesi ile ninesinin yanına gönderilmesini konu alıyor. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Murat Çeri yönetmenliğindeki "Bir Düş Gördüm" filmi, 18-25 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek Hindistan’ın Tamil bölgesinin en büyük festivali olan 18. Chennai Uluslararası Film Festivali'nin "Dünya Sineması" seçkisine katılacak filmler arasında yer alıyor. Seçki kapsamında "Bir Düş Gördüm"ün yanı sıra 2020 Oscar adayları, Cannes, Berlin, Venedik, Locarno, Rotterdam, Busan ve Fecr Film Festivalleri'nden ödüller almış ya da yarışma kategorisine seçilmiş kırka yakın film gösterilecek.

18-25 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek Chennai Uluslararası Film Festivalinin ‘Dünya Sineması’ seçkisine katılacak diğer Türkiye yapımı filmleri şöyle;

  • Antalya Film Festivali'nde 11 ödül alan Ali Özel’in "Bozkır" filmi.
  • Dünya prömiyerini Rotterdam Film Festivali'nde yapan Ercan Kesal’ın "Nasipse Adayız" filmi.
  • Dünya prömiyerini 24. Talinn Film Festivali'nde yapan ve En İyi Yönetmen Ödülü'nü alan Nisan Dağ’ın "Bir Nefes Daha" filmi.

Bir Düş Gördüm filmi, bir trafik kazasında babasını kaybeden ve annesi hastanede komada olan 8 yaşındaki Tarık’ın hafızasını kaybetmesini ve köyde yaşayan dedesi ile ninesinin yanına gönderilmesini konu alıyor. 

BİR DÜŞ GÖRDÜM'ÜN FESTİVAL YOLCULUĞU DEVAM EDİYOR 

TRT’nin ortak yapımcılığını üstlendiği film, önümüzdeki günlerde ise Macaristan’da Budapeşte Bağımsız Film Festivali'nde, Romanya’da Bükreş Film Ödülleri Festivali'nde, İspanya’da İbiza Uluslararası Bağımsız Film Festivali Panorama kategorisinde, İran’da ise bu yıl 50. kez düzenlenecek olan Roshd Film Festivali'nde yarışmaya devam edecek.

Film bu zamana kadar yurt dışında 21 festivale seçildi. 18 farklı ülkede Türkiye’yi temsil etti. Bunlar arasında 44. Sao Paulo Uluslararası Film Festivali, 15. Jogja Netpac Asya Film Festivali, 74. Salerno Uluslararası Sinema Festivali, 19. Dhaka Uluslararası Film Festivali gibi festivaller de var.  (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)