Munzur’a düşen üç genç üç gündür bulunamadı

Dersim’de 21 Nisan günü gerçekleşen trafik kazasında Munzur'a düşen 3 genç için arama çalışması üçüncü gününde devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

Duygu Kıt

DERSİM - Diyarbakır’dan Dersim’in Ovacık ilçesine arabayla gezmeye gelen ve Ovacık kara yolunun 40’ıncı kilometresinde direksiyon hakimiyetini kaybederek Munzur'a düşen Mehmetcan Demiral (22), Baran Aslantaş (22) ve Azad Demiral’ı (21) arama çalışmaları devam ediyor.

Yağış sebebiyle Munzur suyunun debisinin ve bulanıklığının giderek arttığı üçüncü günde arama çalışmaları güçlükle sürüyor. Çalışmaların kritik olduğu bugünlerde meteorolojik verilere göre nisan ayı sonuna kadar yağış devam edecek.

MUNZUR SON 23 YILIN EN YÜKSEK DEBİSİNDE

Debisi çok yüksek olduğu için her yıl birçok kişinin boğulup hayatını kaybettiği Munzur Nehri DSİ Bölge Müdürlüğü verilerine göre saniyede 20 metreküp akarken bu yıl 193 metreküpe kadar ulaştı. Munzur Vadisi Milli Parkı içinde akan Munzur Nehri su seviyesi son 23 yılın en üst seviyesine çıktı. Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, bin kişiden oluşan ekibin arama çalışmalarına katıldığını belirterek, “Son derece uzun bir hat ve Munzur şu ana kadar, geçmiş dönemlere göre daha yüksek bir debiye haiz. Yaklaşık 190 metreküp/saniye debiye haiz. Bu vesile ile gerçekten zorlu bir alanda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tabi çalışmalarımız bir yandan havadan, bir yandan karadan, bir yandan da su üstünde botlar vasıtasıyla devam ediyor. Suyun bulanık olması, debinin yüksek olması, işimizi zorlaştıran durumların başında geliyor. İnşallah tez zamanda çocuklara ulaşırız" dedi.

Arama çalışmalarına bugün toplamda 9 drone ile havadan destek verilecek. Afyon AFAD'ın da katıldığı arama çalışmaları için başka ekiplerin de geleceği belirtildi.

Etiketler dersim kayıp genç