Munzur'a düşen 3 gencin aracı 11. günde bulundu

Munzur'a düşen 3 genci arama çalışmalarının 11. gününde kazanın gerçekleştiği noktanın 300 metre aşağısında araç bulundu. Araç vinç yardımıyla sudan çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

Duygu Kıt

DERSİM - Diyarbakır’dan Dersim’in Ovacık ilçesine gezmeye gelen ve Ovacık kara yolunun 40’ıncı kilometresinde araçla Munzur'a düşen 22 yaşındaki Mehmetcan Demiral'ı, 22 yaşındaki Baran Aslantaş'ı ve 21 yaşındaki Azad Demiral’ı arama çalışmalarının 11. gününde kaza yaptıkları araç bulundu.

'ARACI SIKIŞTIĞI BÖLGEDEN ÇIKARMA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR'

AFAD Tunceli sorumlusu Özgür Aydoğdu, son duruma ilişkin bilgi vererek şunları söyledi: "Aracın düştüğü noktadan yaklaşık 300 metre aşağıda daha önce şüphelendiğimiz noktada aracın görüntüsüne ulaşıldı. Birkaç gün önce MUDAK'la birlikte yaptığımız çalışmada, su üstünde yakıta benzer bir sızıntı tespit etmiştik. O bölgede yoğunlaştık. Go-prolarla bugün araca ait olduğu görüntüyü saptadık. Bugün suda görüş mesafesi biraz daha iyiydi. Şu an aracı sıkıştığı bölgeden çıkarma çalışmalarımız devam ediyor."


Su altındaki otomobili çıkarmak için çalışma başlatan ekipler, suyun iki kıyısına halatlar bağladı. Halatlar yardımıyla suya giren dalgıçlar, su altındaki araca kanca taktı. Vinç ile çekilen araç kıyıya getirildi.

Kayıp 3 kişinin araç içinde ve aracın bulunduğu alanda olmadığı tespit edildi. Ekiplerin arama çalışmaları devam ediyor.

Gençler için AFAD, UMKE, Diyarbakır, Bingöl, Şanlıurfa, Afyonkarahisar, Ankara, İstanbul, Van, Erzurum ve Adana'dan Jandarma Su Altı Arama Kurtarma (JAK) timleri, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Elazığ ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Amirliği, İl Emniyet Müdürlüğü, Ankara, İstanbul, Mersin, Diyarbakır Büyükşehir ve Tunceli Belediyesi, Munzur Arama Kurtarma (MUDAK), ANDA Arama Kurtarma Derneği, Turkuaz Arama Kurtarma, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi, Milli Eğitim Arama ve Kurtarma ve farklı kurumlardan oluşan 1200 kişilik ekiple başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. 

Etiketler kayıp Munzur Dersim